secundair logo knw 1

Helle van der Roest, voormalig business developer, senior consultant en senior specialist bij Royal HaskoningDHV, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook Aaf Verkade, Jan van den Berg, Ria van der Burg en Jan Leentvaar zijn onderscheiden.

Helle van der Roest 180 vk Helle van der RoestVan der Roest krijgt de onderscheiding ‘voor zijn bijgedrage aan het verbeteren van de afvalwaterzuivering in Nederland, het ontwikkelen van lesmateriaal als docent bij Wateropleidingen en het voorzitterschap van de Bijenhoudersvereniging Schouwen-Duiveland’.

Van der Roest werkte ruim dertig jaar in de watersector en was betrokken bij de ontwikkeling van vele innovaties in de sector, zoals de Nereda-technologie. In 2018 werd hij gekozen tot Docent van het Jaar van Wateropleidingen, het opleidingsinstituut voor de watersector.

Aaf Verkade adviseur Aaf VerkadeAaf Verkade, adviseur stadsgrachten, ontving vandaag ook een lintje. Zij is eveneens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt de onderscheiding voor haar inzet voor de waterkwaliteit in de grachten van Leiden, waaronder vismonitoring. Ook legt ze veel energie in voorlichting met workshops excursies voor kinderen en volwassenen en grofvuilvisacties met wijkbewoners uit heel Leiden.

“Vele mensen zijn door haar bewust gemaakt geraakt van het bijzondere onderwaterleven én zijn daardoor bewuster met water omgegaan,” schrijft hoogheemraad van Delfland Marcel Belt op Twitter met daarbij zijn felicitaties. Hij kent Verkade nog uit de tijd dat hij watercoördinator was in de gemeente Leiden.

Ria van der Burg 180 vk Ria van der BurgBelt kan in zijn eigen algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland ook de felicitaties uitbrengen, want dat heeft sinds vandaag twee gedecoreerden in de gelederen. Ria van der Burg en Jan van den Berg kregen beiden de versierselen opgesteld die horen bij de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan van den berg 180 vk Jan van den BergDe twee leden van het algemeen bestuur behoren allebei tot de fractie Ongebouwd en krijgen de onderscheiding als blijk van waardering voor hun inzet en verdiensten, zo schrijft het hoogheemraadschap.

In totaal kregen dit jaar 3026 mensen een lintje. 1093 vrouwen zijn gedecoreerd, tegen 1933 mannen.

 

UPDATE 30 april
Jan Leentvaar 180 vkb Jan LeentvaarJan Leentvaar is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Leentvaar was onder meer oud-directeur bij het Rijksinstituut voor de Zuivering van Afvalwater (RIZA), de voorganger van Rijkswaterstaat. Ook was hij senior-adviseur bij de Verenigde Naties, bijzonder hoogleraar Integraal Waterbeheer aan IHE Delft en bekleedde hij topfuncties bij Rijkswaterstaat en de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Leentvaar kreeg de versierselen van de onderscheiding opgespeld door burgemeester Mieke Baltus van Lelystad.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Phebe, heel mooi om hier weer eens expliciet de aandacht op te leggen!
Jos Peters heeft niets op met landbouw 
Jammer!
In waterschap Delfland is een initiatief om het waterspoor in te voeren dit voorjaar doodgebloed toen het college - dat er duidelijk geen zin in heeft om het waterspoor in te voeren - met de constatering kwam dat er rond de 150.000 wateraansluitingen zijn die in de computersystemen niet corresponderen met een uniek adres voor de zuiveringsheffing. En dat is wel noodzakelijk door onze eigen regels: gewoon de zuiveringsheffing innen via het betalingssysteem van de drinkwaterbedrijven is niet toegestaan. Ieder huishouden moet een aparte brief ontvangen, met daarop hoeveel drinkwater er is verbruikt en (dus) hoeveel zuiveringsheffing er moet worden betaald. 
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toch is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen. 
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de administratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet. 
Werken jullie wel samen met Drinkable Rivers Citizen Science?
Mooi initiatief om dit deze dringende oproep rechtstreeks aan onze oosterburen te doen. Absurd eigenlijk dat handhaver(s) met lege handen staan. Naast hogere kosten voor de DWB'en om PFAS te verwijderen, wordt de reststroom van de zuivering hierdoor ook lastiger en duurder verwerk-/loosbaar. Uiteindelijk is het helaas de gebonden drinkwaterklant die de rekening betaalt. RIWA-RIjn: succes met dit zo belangrijke lobbyprogramma!