Helle van der Roest, voormalig business developer, senior consultant en senior specialist bij Royal HaskoningDHV, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook Aaf Verkade, Jan van den Berg, Ria van der Burg en Jan Leentvaar zijn onderscheiden.

Helle van der Roest 180 vk Helle van der RoestVan der Roest krijgt de onderscheiding ‘voor zijn bijgedrage aan het verbeteren van de afvalwaterzuivering in Nederland, het ontwikkelen van lesmateriaal als docent bij Wateropleidingen en het voorzitterschap van de Bijenhoudersvereniging Schouwen-Duiveland’.

Van der Roest werkte ruim dertig jaar in de watersector en was betrokken bij de ontwikkeling van vele innovaties in de sector, zoals de Nereda-technologie. In 2018 werd hij gekozen tot Docent van het Jaar van Wateropleidingen, het opleidingsinstituut voor de watersector.

Aaf Verkade adviseur Aaf VerkadeAaf Verkade, adviseur stadsgrachten, ontving vandaag ook een lintje. Zij is eveneens benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij krijgt de onderscheiding voor haar inzet voor de waterkwaliteit in de grachten van Leiden, waaronder vismonitoring. Ook legt ze veel energie in voorlichting met workshops excursies voor kinderen en volwassenen en grofvuilvisacties met wijkbewoners uit heel Leiden.

“Vele mensen zijn door haar bewust gemaakt geraakt van het bijzondere onderwaterleven én zijn daardoor bewuster met water omgegaan,” schrijft hoogheemraad van Delfland Marcel Belt op Twitter met daarbij zijn felicitaties. Hij kent Verkade nog uit de tijd dat hij watercoördinator was in de gemeente Leiden.

Ria van der Burg 180 vk Ria van der BurgBelt kan in zijn eigen algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland ook de felicitaties uitbrengen, want dat heeft sinds vandaag twee gedecoreerden in de gelederen. Ria van der Burg en Jan van den Berg kregen beiden de versierselen opgesteld die horen bij de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan van den berg 180 vk Jan van den BergDe twee leden van het algemeen bestuur behoren allebei tot de fractie Ongebouwd en krijgen de onderscheiding als blijk van waardering voor hun inzet en verdiensten, zo schrijft het hoogheemraadschap.

In totaal kregen dit jaar 3026 mensen een lintje. 1093 vrouwen zijn gedecoreerd, tegen 1933 mannen.

 

UPDATE 30 april
Jan Leentvaar 180 vkb Jan LeentvaarJan Leentvaar is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Leentvaar was onder meer oud-directeur bij het Rijksinstituut voor de Zuivering van Afvalwater (RIZA), de voorganger van Rijkswaterstaat. Ook was hij senior-adviseur bij de Verenigde Naties, bijzonder hoogleraar Integraal Waterbeheer aan IHE Delft en bekleedde hij topfuncties bij Rijkswaterstaat en de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Leentvaar kreeg de versierselen van de onderscheiding opgespeld door burgemeester Mieke Baltus van Lelystad.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.