secundair logo knw 1

Li An Phoa, oprichter van Drinkable Rivers, krijgt de Cruquius Penning, de waterinnovatieprijs van de gemeente Haarlemmermeer. Volgens de jury van de onderscheiding biedt Phoa op vernieuwende wijze perspectief aan mensen om zelf aan schoon water te werken.

Li An Phoa vk 180 kleur Li An PhoaDe ecoloog en filosoof Phoa (1980) vraagt wereldwijd aandacht voor het belang van gezond water door langs bekende grote rivieren te lopen. De afgelopen jaren wandelde ze meer dan 18.000 kilometer op vijf continenten. Onderweg verrichtte ze onderzoek, gaf ze les en spoorde mensen aan tot actie, schrijft de gemeente.

In eigen regio liep Phoa langs de Maas, IJssel en Vecht. De wandeling langs de Maas, van de bron in Frankrijk tot de monding in de Noordzee, vormde de start van ‘Mayors for a Drinkable Meuse’, een internationaal burgemeestersnetwerk voor een drinkbare Maas.

De jury ziet dat Phoa met ‘haar bevlogen strijd en visie’ op schone, drinkbare rivieren invulling geeft aan de gedachte ‘Groter denken, kleiner doen’. “Zij weet een snaar te raken als iemand die vanuit het hart strijdt voor een betere toekomst met een droombeeld waar we zelf invloed op hebben. Van de manier waarop je voedsel verbouwt tot aan de shampoo die je gebruikt. Al onze dagelijkse acties doen ertoe.”

De penning wordt 29 november uitgereikt. Phoa zal dan haar versie van de 1852 Lezing uitspreken, verbonden aan de uitreiking van de onderscheiding.

 

LEES OOK
H2O Premium: 'Als we de rivier ervaren, begrijpen we haar beter'

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!