secundair logo knw 1

Dijkgraaf Kees Jan de Vet is officieel beëdigd voor een nieuwe bestuursperiode van zes jaar. Ook Rogier van der Sande is officieel begonnen aan zijn tweede termijn als dijkgraaf bij het Hoogheemraadschap van Rijnland.


Kees Jan de Vet 180 vk Kees Jan de VetOp het Noord-Brabants provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch werd De Vet 31 augustus beëdigd door commissaris van de Koning Ina Adema.

De Vet is voor de 2e termijn voorgedragen op basis van een unaniem voorstel van het algemeen bestuur van Brabantse Delta. Hij was als dijkgraaf een belangrijke motor achter de totstandkoming van de Adviescommissie Droogte, schrijft het waterschap

Dit jaar richtte het waterschap op initiatief van De Vet de Bouvigne Wateracademie op als platform voor kennisuitwisseling en expertisenetwerk op het gebied van watermanagement. De academie moet deskundigen, professionals en bestuurders in staat stellen inhoudelijk van elkaar te leren en samenwerking bevorderen.

In de komende jaren wil De Vet zich hard maken voor bestuurlijke vernieuwing binnen Brabantse Delta, schrijft het waterschap.

Van der Sande
Rogier van der Sande 180 vk Rogier van der SandeBij het Hoogheemraadschap van Rijnland is dijkgraaf Rogier van der Sande begonnen aan zijn tweede termijn. In januari werd hij al voorgedragen door het algemeen bestuur voor een tweede termijn. Hij werd eind vorige maand door commissaris van de Koning Jaap Smit in Zuid-Holland beëdigd.

Van der Sande (‘ik heb er enorm veel zin in’) ziet voor de komende zes jaar flink wat uitdagingen voor het hoogheemraadschap. “Extremiteiten in het weer maken het moeilijker, maar daarmee uitdagender.” De enorme regenbuien nu in Zwitserland en Oostenrijk en eerder in Limburg kunnen ook hier vallen, zei Van der Sande tegen Stichting Lokale Omroep Regio Leiden naar aanleiding van zijn beëdiging. "Dan hebben we echt wel een groter probleem." Voldoende water in het gebied houden in tijden van droogte is volgens de dijkgraaf de echte nieuwe uitdaging.

Van der Sande is ook voorzitter van de landelijke Unie van Waterschappen. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Geheel eens met de reactie van dhr. Peters. "Natuur is leuk", maar even niet als het de landbouw in de weg zit. Dan poetsen we het weg als lastig (kleine snippers??) of ongewenst. Gemiste kans want, afgezien de intrinsieke verantwoording die de overheid en haar burgers heeft voor het behoud van onze natuur is het ook van groot belang voor drinkwater, economie (recreatie/vestigingsklimaat), wetenschap en het welbevinden van miljoenen mensen. En dat poets je niet weg tegen de marginale landbouw- en visserijbelangen. 
Ik vond het regeerakkoord een verademing na jaren waarin de werkende meerderheid de hobbies van allerlei clubs betaalde. Als kostwinner betaalde ik sowieso elke maand al een flinke boete. Er is in het hele akkoord toch ook geen enkele veroordeling te lezen voor mensen die vrijwillig kiezen "groen" te leven? Als je dat wilt, ben je toch vrij daarin?
Passende citaten: "Er wordt ingezet op: Een nieuwe, regio-specifieke derogatie van de Nitraatrichtlijn (gebaseerd op gemeten waterkwaliteit zoals in andere landen). En nog een: Daarvoor worden voor natuur, waterkwaliteit, klimaat en luchtverontreiniging waar mogelijk bedrijfsspecifieke emissiedoelen geformuleerd." Wat zijn dat voor criteria? In welke regio's moet dan worden gemeten en waar en bij welke bedrijven passen we dan welke criteria toe? Wie gaat al die gegevens verzamelen en al die metingen desgewenst opnieuw doen? Hoe lang gaat dat duren en hoeveel vervuiling moeten we dan nog toestaan?  En waar slaat 'waar mogelijk' op? We weten toch allang welke industriële vervuiling er is, waar die zich bevindt, en er is toch een kaderrichtlijn water? Dit gaat inderdaad over een ander land. Een ongewenst land.
Tja Jos, Nederland weer van “ons”. Het lijkt mij dat er verschillende “ons” zijn. In veel herken ik mij niet. Kennelijk behoor ik tot een ander “ons”. De “plannen”, ik word er nogal verdrietig van. Ik heb veel bewondering voor jou strijd en lees jouw publicaties graag.
Ik zal nader onderzoek doen naar de feitelijke cijfers die hierbij horen Dit weet ik wel dat mn veelal graslanden die grenzen aan Natura-2000 gebieden vrijwel 100% vrij zijn van toepassing chemische gewasbeschermingsmiddelen. Deze ondernemers moeten zoiets via loonwerkers laten uitvoeren en dat zijn relatief hoge kosten EN zij hebben weinig problemen met wat kruiden in get gras. Uitgezonderd wel daar waar distelvelden jaren zijn gekweekt door onzorgvuldig natuurbeheer!