Joyce Sylvester is voorgedragen als de nieuwe dijkgraaf van waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Sylvester volgt Gerhard van den Top op die eerder dit jaar burgemeester is geworden van de gemeente Hilversum.

Joyce Sylvester 180 vk Joyce SylvesterHet algemeen bestuur van Amstel, Gooi en Vecht besloot gisteravond Sylvester voor te dragen. Sylvester (1965), woonachtig in Huizen, is een Nederlands politica van Surinaamse afkomst.

Ze is een ervaren bestuurder. Namens de Partij van de Arbeid was zij lid van de Eerste Kamer van 2003 tot 2015. In de gemeenten Anna Paulowna en Naarden vervulde ze tussen 2008 en 2015 de functie van waarnemend burgemeester. Van 2016 tot 1 april van dit jaar was Sylvester werkzaam als substituut ombudsman bij de Nationale Ombudsman. Kort daarna werd ze aangesteld als voorzitter van de nieuwe Staatscommissie tegen Discriminatie en Racisme.

Sylvester studeerde communicatiewetenschappen en politicologie. In 2000 behaalde Sylvester een doctoraat Staats- en Bestuursrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Als Sylvester benoemd is door de Kroon, gaat ze in oktober van dit jaar aan de slag als dijkgraaf. Momenteel wordt die functie tijdelijk waargenomen door Albertine van Vliet-Kuiper.

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!