secundair logo knw 1

Jan Jacob van Dijk wordt de nieuwe voorzitter van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli). Hij is de opvolger van Jan Jaap de Graeff wiens termijn afloopt.

Jan Jacob van Dijk 180 vk Jan Jacob van DijkDe ministerraad heeft op voorstel van minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat besloten Van Dijk voor te dragen voor benoeming. De benoeming gaat in op 1 augustus 2024 en loopt tot 1 augustus 2028.

De Rli adviseert kabinet en parlement over belangrijke thema’s, zoals verkeer en vervoer, klimaat en de inrichting van Nederland.

Politicoloog en bestuurder Van Dijk (1964) is voorzitter van het Uitvoeringsoverleg Energiesysteem en voorzitter van het College van Bestuur van de Christelijke Onderwijs Groep. Eerder was Van Dijk onder meer Tweede Kamerlid voor het CDA en gedeputeerde in de provincie Gelderland. Ook was hij bijzonder hoogleraar Christelijk Sociaal Denken aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.