secundair logo knw 1

Harry Wagemakers stopt bij waterschap Hollandse Delta als lid van het dagelijks bestuur. De heemraad treedt om gezondheidsredenen terug.

Harry Wagemakers 180 vk. Harry Wagemakers Wagemakers maakt deel uit van de Groep Wagemakers-Kweekel en nam in september vorig jaar zitting in het dagelijks bestuur van het waterschap, dat kampte met een langdurige bestuurlijke crisis. Wagemakers kreeg de kleinst mogelijke meerderheid voor zijn benoeming in het dagelijks bestuur in een roerige vergadering van de Verenigde Vergadering.

In een brief aan het algemeen bestuur laat Wagemakers nu weten dat hij per direct terugtreedt als heemraad, maar nog wel lid blijft van de Verenigde Vergadering tot de waterschapverkiezingen in maart 2023.

Het dagelijks bestuur van Hollandse Delta bestaat nu uit de heemraden Henk van der Drift, Dorenda Gerts en Joke Geldhof en dijkgraaf Jan Bonjer. Het is aan de Verenigde Vergadering om te bepalen of en hoe de ontstane vacature wordt ingevuld tot aan de verkiezingen in 2023, schrijft het waterschap.


UPDATE 1 JULI
De Verenigde Vergadering van waterschap Hollandse Delta heeft in een extra vergadering besloten het aantal heemraden van het college van dijkgraaf en heemraden voor de resterende bestuursperiode vast te stellen op drie.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...