secundair logo knw 1

Hindrik Stegemann heeft de Gouden Druppel van Waterschap Rijn en IJssel gekregen. De bokaal werd uitgereikt door dagelijks bestuurder Peter Schrijver van het waterschap.

Hindrik Stegemann 180 vkb Hindrik StegemannRijn en IJssel reikt de bokaal elk jaar uit aan iemand die op een bijzondere manier heeft bijgedragen aan het programma ‘Elke druppel de grond in’. Daarmee stimuleert het waterschap grondeigenaren om met specifieke maatregelen water vast te houden op eigen grond.

De uit Duitsland afkomstige Stegemann is een echte waterbeheerder, aldus het waterschap. “Hij zet zich in voor de samenwerking tussen Nederland en Duitsland in de grensstreek.”

Stegemann is met pensioen, maar weet nog steeds theorie en praktijk met elkaar te verbinden, aldus het waterschap. Schrijver: “We kunnen de mooiste plannen maken op kantoor, maar het staat of valt met samenwerking in de praktijk. Hiervoor moet je de contacten opbouwen, maar ook de taal en cultuur leren kennen. Hindrik Stegemann speelt hierin een belangrijke rol.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.