secundair logo knw 1

Marc Luttikhuis stopt 30 juni 2024 als chief financial officer van NX Filtration. Luttikhuis heeft de functie 2 jaar bekleed

Mark Luttikhuis 180 vk wit Marc LuttikhuisLuttikhuis en de raad van commissarissen hebben gezamenlijk besloten dat Luttikhuis zijn carrière buiten NX Filtration voortzet, zo laat de producent van directe nanofiltratietechnologie weten in een persverklaring. Daarin zegt Carolina Wielinga, voorzitter van de raad van commissarissen: "We zijn Marc Luttikhuis dankbaar voor zijn bijdragen aan de groei en professionalisering van de financiële functie van NX Filtration in de afgelopen twee jaar.”

Luttikhuis heeft als financieel directeur van NX Filtration lastige jaren achter de rug. De scale-up uit Enschede presenteerde magere jaarcijfers met tegenvallende omzetten, een gevolg van lange doorlooptijden van pilots die moeten worden omgezet in full-scale projecten. De uitrol van het businessplan heeft daardoor flinke vertraging opgelopen.

Om financieel steviger in de schoenen te staan, gaf het bedrijf afgelopen maart 7,8 miljoen nieuwe aandelen uit, waarmee het 25,5 miljoen euro ophaalde. Daarnaast maakt het bekend een lening ter waarde van 20 miljoen euro te hebben afgesloten. Het nieuwe kapitaal gebruikt de producent van membraantechnologie om de balans te versterken en de groeiambities te ondersteunen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Arie van LitDank Arie voor jouw steun. Tja, anderen komen op voor 'ons land'. Ik voor ook mijn water, ook mijn milieu, ook mijn bodem, ook mijn natuur. Iemand moet het doen. 
@Elsa Loosjes (zeer geïnteresDat gaat heel lang duren. En dat is ook de bedoeling van dit boerenbruin rechtse kabinet. Stel je voor dat we de problemen zouden oplossen, wat moeten ze dan? Wie stemt er dan nog op hen? 
Mooi verwoord. Het kabinet in spé heeft velen verleid met termen als 'het geven van duidelijkheid', terwijl er in de praktijk door in te zetten in bewezen niet duurzaam beleid, er grote onzekerheden gaan ontstaan. Ook hier moet het gezegde van 'de wal keert het schip' zich klaarblijkelijk nog maar weer eens in de praktijk gaan bewijzen.
Geheel eens met de reactie van dhr. Peters. "Natuur is leuk", maar even niet als het de landbouw in de weg zit. Dan poetsen we het weg als lastig (kleine snippers??) of ongewenst. Gemiste kans want, afgezien de intrinsieke verantwoording die de overheid en haar burgers heeft voor het behoud van onze natuur is het ook van groot belang voor drinkwater, economie (recreatie/vestigingsklimaat), wetenschap en het welbevinden van miljoenen mensen. En dat poets je niet weg tegen de marginale landbouw- en visserijbelangen.