secundair logo knw 1

Ferdinand Kiestra van Waterschap Aa en Maas is door adviesbureau VanWaarde uitgeroepen tot Toekomstmaker van het jaar 2023. Kiestra is als strategisch adviseur ook verbonden aan de Energie- en Grondstoffenfabriek.

ferdinand kiestra toekomstmaker van het jaar 2023 180. vk Ferdinand Kiestra met awardVanWaarde reikt ieder jaar de award uit. Doel is om pioniers die met visie en lef impact maken en anderen inspireren erkenning te geven. Dit jaar gaat de award naar Ferdinand Kiestra.

Kiestra zet zich al jaren in voor de watertransitie, aldus het bureau. De innovator heeft als mede-initiatiefnemer van de energiefabriek een grote rol gehad in de vormgeving van hoe de waterschappen een nieuwe rol in de maatschappij kunnen innemen, schrijft het adviesbureau. “Hij was daarbij subliem in het simpel en aantrekkelijk maken van ingewikkelde zaken.”

Ook in andere dossiers blinkt hij uit door zijn enthousiasme, aldus VanWaarde. “Hij weet mensen mee te nemen, en met ze aan de slag te gaan. Veelal door de zaken plat te slaan, helder te formuleren en een lonkend perspectief te bieden.”

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.