secundair logo knw 1

Erik den Hertog, dagelijks bestuurder van Waterschap Vallei en Veluwe, volgt Dirk-Siert Schoonman op in het dagelijks bestuur van de Unie van Waterschappen. Den Hertog is bestuurder namens BBB.

Erik den Hertog 180 vk Erik den HertogSchoonman (dijkgraaf van Waterschap Drents Overijsselse Delta) heeft zijn maximale periode van zes jaar erop zitten en moest dus plaats maken. Hij hield zich onder meer bezig met dossiers als stikstof, Nationaal Programma Landelijk Gebied, droogte, klimaatadaptatie en grondwater.

De benoeming van Den Hertog is voor drie jaar, met een mogelijke verlenging van nog eens drie jaar. Hij begint vandaag en ontfermt zich evenals Schoonman over de portefeuille Energie, Waterkwantiteit en Watersysteem. 

Als heemraad van Vallei en Veluwe heeft Den Hertog de portefeuille landelijk gebied/digitalisering met daarin onder andere energietransitie en watertransitie. Daarnaast werkt de bestuurder, die algemene economie studeerde aan de Erasmus Universiteit, nog parttime als senioradviseur bedrijfsvoering op Directie Toeslagen van het ministerie van Financiën.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen.