secundair logo knw 1

Carlijn van Gulpen is vanaf 1 september de vaste programmadirecteur Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) en Transitiefonds. Ze vervult deze functie vanaf februari dit jaar al op interim-basis.

carlijn van gulpen 180 vk Carlijn van GulpenVanwege het belang van de continuïteit, de complexe inhoud en het behoud van kennis, is er voor gekozen om Van Gulpen in de functie te benoemen en de vacature niet open te stellen, schrijft het ministerie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. “Haar ruime ervaring als leidinggevende, haar veelzijdigheid en haar ervaring, zowel in beleid als in de uitvoering zijn waardevol voor deze functie.”

Van Gulpen, die in verschillende functies werkzaam was op de ministeries van Defensie, Justitie en Veiligheid en Financiën, is als programmadirecteur NPLG en Transitiefonds verantwoordelijk voor een van de grootste uitdagingen waar ons land voor staat: het bijdragen aan oplossingen van de opgaves voor klimaat, water en natuur, aldus het ministerie. 

De programmadirectie NPLG en Transitiefonds valt onder het het directoraat-generaal Landelijk Gebied en Stikstof van het ministerie van LNV en is verantwoordelijk voor het organiseren en laten vaststellen van het Nationaal Programma Landelijk Gebied.

In het NPLG wordt geregeld hoe de transitie van het landelijk gebied moet gaan plaatsvinden op het gebied van water, klimaat en natuur. Daarnaast is de directie verantwoordelijk voor het transitiefonds en gebiedsgericht werken.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.

Waarom dure, complexe en onderhouds intensieve ondergrondse oplossingen stimuleren als je water ook bovengronds kunt opvangen?
Begin eerst maar met het Veluwe meer en de randmeren uit te diepen en baggeren....perfecte opslagbuffer voor overvloed aan water.
@SebastiaanDat is een goede vraag als we het over de waterkwaliteit van rivieren hebben, maar in dit project zijn vooral kleine watertjes gemeten. Dat komt niet uit het buitenland, dus daar zullen we echt zelf mee aan de slag moeten!
Bijzonder. Veel waterschappen spreken nog van ‘aan en afhaakproblematiek’ waarbij de zorg juist is voor afhakende bedrijven, lees verminderde heffingsopbrengsten.
Natuurlijk is het slim als bedrijven afhaken, met duurzamere zuivering, eventueel gevolgd tot eigen directe lozing in gebied, en vervolgens tot eigen waterhergebruik. Prima.
Maar aub geen dogma. We spreken nog steeds over stedelijk afvalwater, waarbij het bedrijfswater zeker af en toe een waardevolle bijdrage is in de gehele keten.
In @KNW, @skiw, @vemw @dbc verband nog maar eens over spreken.