secundair logo knw 1

Arthur Petersen wordt de nieuwe voorzitter van de Signaalgroep Deltaprogramma. Hij begint 1 januari.

arthur petersen 180 vk Arthur PetersenPetersen, hoogleraar bestuurskunde (wetenschap, techniek en beleid) aan het University College London (UCL) en gastonderzoeker bij het Massachusetts Institute of Technology (MIT), volgt Bart van den Hurk op. Hij is recent benoemd tot co-voorzitter voor het IPCC van werkgroep II (Impact, aanpassing en kwetsbaarheid van sociaal economische en natuurlijke systemen op klimaatverandering).

De Signaalgroep Deltaprogramma houdt relevante ontwikkelingen voor het Deltaprogramma in de gaten met een focus op klimaatverandering. Jaarlijks brengt de groep advies uit aan de Deltacommissaris hoe om te gaan met deze ontwikkelingen. Petersen zal in zijn rol als voorzitter zorgen voor de invulling van de komende signalen voor het Deltaprogramma.

Hij heeft een multidisciplinaire achtergrond in alfa-, bèta- en gammadisciplines en is drie keer gepromoveerd op verschillende aspecten van de klimaatproblematiek. Hij heeft gewerkt als Chief Scientist bij het Planbureau voor de Leefomgeving en is betrokken geweest bij de vormgeving van het adaptief deltamanagement in het Deltaprogramma.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.