secundair logo knw 1

Anne Mollema is bestuurslid geworden van de Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer (SIKB). Hij vervult deze functie namens de Unie van Waterschappen.

Anne MollemaAnne Mollema

Mollema is heemraad bij Waterschap Hollandse Delta. Hier zitten waterketen, duurzaamheid, PFAS en digitale transformatie in zijn portefeuille. Dat zijn ook belangrijke zaken voor SIKB, wordt door deze stichting aangegeven.

De Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer is een netwerkorganisatie van overheid en bedrijfsleven. Zij maken samen praktijkgerichte kwaliteitsrichtlijnen voor bodem, water, archeologie, bodembescherming en datastandaarden. Het doel is kwaliteitsborging en -verbetering bij marktpartijen en overheden.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.