secundair logo knw 1

Het Groeiplan Watertechnologie is van start gegaan met Anne-Marie Spierings als voorzitter van de Supervisory Board en Jantienne van der Meij als directeur van het groeiplan. 

Anne Marie Spierings 180 vk. Anne-Marie Spierings“Deze benoemingen markeren een belangrijke stap in de ambitie om de ontwikkeling en implementatie van innovatieve watertechnologieën te versnellen”, schrijft TKI Watertechnologie, onderdeel van de Topsector Water & Maritiem, bij de bekendmaking van de benoemingen.

TKI Watertechnologie is een van de initiatiefnemers van het Groeiplan Watertechnologie, Jantienne van der Meij 180 vk 2Jantienne van der Meijdat zich richt op de ontwikkeling, groei en export van de watertechnologiesector. Een consortium van 600 partijen participeert in het plan, dat vorig jaar februari de wind in de zeilen kreeg toen het kabinet besloot een bijdrage van 135 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds toe te kennen aan het initiatief. Daarmee kwam de totale begroting op 342 miljoen euro voor de komende 10 jaar. 

Spierings brengt als Programmadirecteur Economische Transitie bij Deltalinqs en voormalig gedeputeerde bij de provincie Noord-Brabant, ‘een schat aan politiek-bestuurlijke ervaring en kennis van milieu, circulaire economie en energietransitie mee’ in haar rol als voorzitter van de Supervisory Board, schrijft TKI Watertechnologie.

Van der Meij is plaatsvervangend directeur bij TKI Watertechnologie en neemt de rol van directeur Groeiplan Watertechnologie op zich. Ook zij brengt veer ervaring in op het gebied van innovatie en -valorisatie in de watertehcnologie, opgedaan in eerdere functies bij RVO, de WaterCampus Leeuwarden en als Innovatie Attaché in Washington D.C. 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Afbreekbaarheid moet in de toekomst als eerste beoordelingsparameter voor toelating van stoffen worden ingevoerd. Er ontstaan anders onomkeerbare problemen in de toekomst.
In aanvulling hierop: Wij hebben voor terrein- en rivierbeheerders (VNBE) nog meer maatregelen in kaart gebracht om deze problemen te mitigeren (zie ook bijlage):
 
@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.