Het Groeiplan Watertechnologie is van start gegaan met Anne-Marie Spierings als voorzitter van de Supervisory Board en Jantienne van der Meij als directeur van het groeiplan.
“Deze benoemingen markeren een belangrijke stap in de ambitie om de ontwikkeling en implementatie van innovatieve watertechnologieën te versnellen”, schrijft TKI Watertechnologie, onderdeel van de Topsector Water & Maritiem, bij de bekendmaking van de benoemingen.
TKI Watertechnologie is een van de initiatiefnemers van het Groeiplan Watertechnologie, dat zich richt op de ontwikkeling, groei en export van de watertechnologiesector. Een consortium van 600 partijen participeert in het plan, dat vorig jaar februari de wind in de zeilen kreeg toen het kabinet besloot een bijdrage van 135 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds toe te kennen aan het initiatief. Daarmee kwam de totale begroting op 342 miljoen euro voor de komende 10 jaar.
Spierings brengt als Programmadirecteur Economische Transitie bij Deltalinqs en voormalig gedeputeerde bij de provincie Noord-Brabant, ‘een schat aan politiek-bestuurlijke ervaring en kennis van milieu, circulaire economie en energietransitie mee’ in haar rol als voorzitter van de Supervisory Board, schrijft TKI Watertechnologie.
Van der Meij is plaatsvervangend directeur bij TKI Watertechnologie en neemt de rol van directeur Groeiplan Watertechnologie op zich. Ook zij brengt veer ervaring in op het gebied van innovatie en -valorisatie in de watertehcnologie, opgedaan in eerdere functies bij RVO, de WaterCampus Leeuwarden en als Innovatie Attaché in Washington D.C.
Tja. Zo'n simpele maatregel en dan mag het wettelijk niet. Omdat de administraties van Delfland en Dunea niet goed corresponderen. Toich is er minimaal risico op "oneerlijk" want er zijn GEEN huishoudens die GEEN drinkwateraansluiting hebben. En ALS huishoudens ze zijn aangesloten op het drinkwater, DAN betalen ze daar ook voor. Het enige probleem is dat in oude flatgebouwen er vaak nog 1 watermeter is voor alle bewoners samen. Maar vanuit de doelstelling voor drinkwaterbesparing moeten die huishoudens toch al een eigen (slimme) meter krijgen.
Dus dan denk je dat Dunea en Delfland de handen inéén slaan om de adminstratie op orde te krijgen. Maar nee, zooo belangrijk is het besparen van drinkwater (en dus minder rioolwater om te zuiveren) nou ook weer niet.