Jantienne van der Meij-Kranendonk en Anne Hummelen vervullen sinds een maand in duo de rol van directeur voor het Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) Watertechnologie. Beiden zijn 1 januari begonnen.

Jantienne van der Meij 180 2Jantienne van der MeijVan der Meij-Kranendonk en Hummelen blijven naast hun nieuwe functie actief voor hun werkgevers, respectievelijk WaterCampus en KWR Water Research Institute.

Eerstgenoemde werkt als Liaison officer bij WaterCampus in Leeuwarden. Ze coördineert de werkzaamheden van de Water Alliance binnen de WaterCoalitie NL voor TKI Watertechnologie en is daarnaast bestuurslid van de stichting Wetskills.

Hummelen is bij KWR programmamanager van het Bedrijfstakonderzoek, het collectieve onderzoeksprogramma van de Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Vlaamse De Watergroep. Sinds 2014 is ze ambtelijk secretaris van het bestuur van TKI Watertechnologie.

Anna Hummelen vk 180 Anne HummelenTKI Watertechnologie is een van de drie TKI’s binnen de Topsector Water & Maritiem. In 2019 stelde de overheid op vier maatschappelijke thema’s concrete missies vast voor 'een klimaatbestendig, waterrobuust, duurzaam, gezond en veilig Nederland'. Realiseren van die missies vraagt om samenwerking. Het bestuur van TKI Watertechnologie besloot daarop om - naar voorbeeld van andere TKI’s – een directeur aan te stellen.

Het werd een duobaan. Van der Meij en Hummelen richten zich op coördinatie en representeren de TKI in de contacten met de Topsector Water & Maritiem, departementen, kennisinstellingen, bedrijven, eindgebruikers, andere topsectoren en TKI’s. Daarnaast organiseren zij cross-sectorale activiteiten en zijn ze aanspreekpunt voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Met de Programmaraad van het TKI brengen ze het werkveld en onderzoeksactiviteiten gerelateerd aan watertechnologie in beeld.

Hummelen stelt vast dat de watertechnologiesector al veel samenwerkt: “Ons speerpunt voor 2020 is om die cross-sectorale samenwerking naar fase 2.0 te brengen door zowel in de kennisontwikkeling als de toepassing samen op te trekken.” Concreet: de watertechnologiesector laten meedoen aan verschillende relevante Meerjarige Missiegedreven Innovatie Programma’s, vooral op het gebied van landbouw, water en voedsel, circulaire economie en energie.

Laatste reacties op onze artikelen

@LisaU kunt de stemhulp vinden op de site mijnstem.nl of rechtstreeks via deze link: https://mijnstem.nl/waterschappen#!/
Waar IS nu die stemhulp?
400 kub gebruikt in drie jaar 2.600 euro .. belachelijk gewoon
WILDLIFE HOLLAND 5 CODE ROOD (deel 1 en 2) - Jeroworld - 2022 - tijdsduur: 84 minuten
- De film Wildlife Holland 5 Code Rood gaat over een diepe plas waar volgens deskundigen niet of nauwelijks leven is en daarom moet worden verondiept. Deze plas, De Vonkerplas, ligt in de Dreumelse Waard in het land van Maas en Waal. Vanaf 2019 tot 2022 ging ik op zoek naar het leven boven, maar ook onderwater.
Dit is de eerste onder water film van Nederland. In mijn zoektocht of er wel of geen leven zou zijn in diepe plassen ging ik als eerste opzoek naar zoetwater plankton. Dit zoetwater plankton bestaat uit zowel dierlijk als plantaardige organismen. Zonder dit plankton is er geen leven in diepe plassen. Ook zocht ik uit met welk soort grond plassen worden verondiept. Want inmiddels zijn vele plassen in Nederland al ondieper gemaakt om meer ecologische biodiversiteit te krijgen. Maar klopt dat wel? Is er geen leven in diepe plassen?

Wildlife Holland 5 CODE ROOD (official video) - Jeroworld 2022 - klik hier >>
Als de zeespiegel echt meters gaat stijgen de komende eeuw dan zou het verstandig zijn om vanaf NU de woningen en en industrie te bouwen boven het verwachte zee peil. Dus hoger dan, drie a vier meter boven NAP. In lager gelegen gebieden dus alleen hoogbouw op terpen, die dan bij een ramp ook dienst zouden doen als vluchteilanden voor mensen van de bestaande te laag gelegen woningen.
Voor de bestaande woningen onder NAP zou het verplicht moeten worden dat bij ieder huis, aan-of-in het huis een bootje aanwezig zou zijn. Ja iedereen! Omdat bij een ramp mensen in doodsangst, de mensen met een boot zullen aanvallen ! En miljoenen van daken evacueren is ondoenlijk! Het ergste wat dan waarschijnlijk gaat gebeuren is dat alle mensen op het laatst in hun auto vluchten en in de file zullen verdrinken op de snelwegen in de polders !!
En waar dan bouwen vanaf nu? Op hogere grond, en daarbij zou ook bekeken kunnen worden of delen van de centraal gelegen Veluwe daarvoor gereserveerd zouden kunnen worden. Nederland is een land waar vooral de laaggelegen natuur uniek is, en je zou bij de bovengenoemde strategie grote delen van de lage polders kunnen inrichten voor plas/dras-natuur, zoals we vroeger Nederland ook hebben aangetroffen voor de Urbanisatie.
Mensen in andere wereld delen vragen of verplichten om wat aan de CO2 uitstoot te doen gaat niet werken. We willen niet onder ogen zie dat het in dichtbevolkt Nederland ooit nog eens ernstig mis zou kunnen gaan, maar nu zien we in Turkije en Syrië dat de natuur opnieuw onverbiddelijk kan zijn !

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!