secundair logo knw 1

Jantienne van der Meij-Kranendonk en Anne Hummelen vervullen sinds een maand in duo de rol van directeur voor het Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) Watertechnologie. Beiden zijn 1 januari begonnen.

Jantienne van der Meij 180 2Jantienne van der MeijVan der Meij-Kranendonk en Hummelen blijven naast hun nieuwe functie actief voor hun werkgevers, respectievelijk WaterCampus en KWR Water Research Institute.

Eerstgenoemde werkt als Liaison officer bij WaterCampus in Leeuwarden. Ze coördineert de werkzaamheden van de Water Alliance binnen de WaterCoalitie NL voor TKI Watertechnologie en is daarnaast bestuurslid van de stichting Wetskills.

Hummelen is bij KWR programmamanager van het Bedrijfstakonderzoek, het collectieve onderzoeksprogramma van de Nederlandse drinkwaterbedrijven en het Vlaamse De Watergroep. Sinds 2014 is ze ambtelijk secretaris van het bestuur van TKI Watertechnologie.

Anna Hummelen vk 180 Anne HummelenTKI Watertechnologie is een van de drie TKI’s binnen de Topsector Water & Maritiem. In 2019 stelde de overheid op vier maatschappelijke thema’s concrete missies vast voor 'een klimaatbestendig, waterrobuust, duurzaam, gezond en veilig Nederland'. Realiseren van die missies vraagt om samenwerking. Het bestuur van TKI Watertechnologie besloot daarop om - naar voorbeeld van andere TKI’s – een directeur aan te stellen.

Het werd een duobaan. Van der Meij en Hummelen richten zich op coördinatie en representeren de TKI in de contacten met de Topsector Water & Maritiem, departementen, kennisinstellingen, bedrijven, eindgebruikers, andere topsectoren en TKI’s. Daarnaast organiseren zij cross-sectorale activiteiten en zijn ze aanspreekpunt voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Met de Programmaraad van het TKI brengen ze het werkveld en onderzoeksactiviteiten gerelateerd aan watertechnologie in beeld.

Hummelen stelt vast dat de watertechnologiesector al veel samenwerkt: “Ons speerpunt voor 2020 is om die cross-sectorale samenwerking naar fase 2.0 te brengen door zowel in de kennisontwikkeling als de toepassing samen op te trekken.” Concreet: de watertechnologiesector laten meedoen aan verschillende relevante Meerjarige Missiegedreven Innovatie Programma’s, vooral op het gebied van landbouw, water en voedsel, circulaire economie en energie.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...