Laurens Hessels van KWR Watercycle Research Institute is sinds 1 januari parttime gedetacheerd bij het Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies (CWTS) van de Universiteit Leiden.

Laurens Hessels vk 180 Laurens HesselsHessels moet de samenwerking tussen beide instituten vorm gaan geven. De samenwerking richt zich op vertalen van kennis naar maatschappelijke waarde (valorisatie). Er komt een gezamenlijk onderzoek naar de factoren die van invloed zijn op valorisatie en naar methoden om de maatschappelijke impact van de kennis te evalueren.

KWR geeft aan dat het onderzoek de watersector ten goede zal komen. “Deze kennis zal de watersector ondersteunen bij de effectieve en efficiënte inzet van beschikbare kennis bij de aanpak van maatschappelijke uitdagingen rond duurzaamheid en klimaat.”

De detachering van Hessels geldt voorlopig voor een periode van twee jaar.

 

MEER INFORMATIE
KWR en CWTS bundelen krachten in onderzoek naar maatschappelijke impact

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe kan het zijn dat na het laatste hoogwater vorig jaar zomer alle vis verdwenen is uit ons water in de Strang naast de rivier de Waal.
Mooi initiatief. Kijk bij het opstellen van de kosten niet alleen naar die van een dergelijk installatie maar ook naar de maatschappelijke kosten als niets doet.
Ik begrijp niet waarom voedselzekerheid geborgd zou moeten zijn. Als dat zo is, dan moeten we sierteelt, als bloembollen en lelies, niet meer subsidiëren en er voor zorgen dat de landbouw voedsel voor mensen produceert, en niet voor dieren.
@Hans MiddendorpBen het de laatste tijd niet vaak met je eens, maar deze keer wel. Terechte vragen, want ik vind het ook een vaag en ongrijpbaar verhaal.
In de titel staat: "cultuurverandering nodig". Uit de tekst blijkt dat er een transitie nodig is (niet verwonderlijk) en dat er gewerkt wordt aan een "routekaart'. Maar wat zijn nou precies de (tussen) resultaten en welke cultuurverandering is er nodig?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!