secundair logo knw 1

Laurens Hessels van KWR Watercycle Research Institute is sinds 1 januari parttime gedetacheerd bij het Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies (CWTS) van de Universiteit Leiden.

Laurens Hessels vk 180 Laurens HesselsHessels moet de samenwerking tussen beide instituten vorm gaan geven. De samenwerking richt zich op vertalen van kennis naar maatschappelijke waarde (valorisatie). Er komt een gezamenlijk onderzoek naar de factoren die van invloed zijn op valorisatie en naar methoden om de maatschappelijke impact van de kennis te evalueren.

KWR geeft aan dat het onderzoek de watersector ten goede zal komen. “Deze kennis zal de watersector ondersteunen bij de effectieve en efficiënte inzet van beschikbare kennis bij de aanpak van maatschappelijke uitdagingen rond duurzaamheid en klimaat.”

De detachering van Hessels geldt voorlopig voor een periode van twee jaar.

 

MEER INFORMATIE
KWR en CWTS bundelen krachten in onderzoek naar maatschappelijke impact

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.