secundair logo knw 1

Afgelopen 3 december is onze zeer gewaardeerde bedrijfstakcollega Erik Koreman overleden. Wij herinneren hem als deskundig, gedreven en gepassioneerd.

Erik Koreman 180 vk zw Erik Koreman Erik studeerde af op afvalwater als Civiel Engineer aan de TU Delft in 1983. Na een korte periode verdiepend onderzoek aan de TU Delft, startte hij zijn carrière bij kennisonderneming KWR. Hier werd hij al snel expert op het gebied van coagulatieprocessen en slib karakteristieken.

Alle grote oppervlaktewaterzuiveringen in Nederland zijn eerdere jaren onderzocht door Erik. Zo was hij van 2007 tot 2012 werkzaam bij Noord-Hollands drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN waar hij veel onderzoek heeft verricht alsook optimalisatie aan het waterwinstation Prinses Juliana. Ook stond Erik aan de wieg van de conceptuele ontwikkeling en uiteindelijke realisatie van het ionenwisselingsproces dat bij PWN wordt toegepast.

Wij missen in Erik een collega en grote vraagbaak op het gebied van conventionele processen en ook als de persoon die de verbinding kon maken tussen drinkwater, afvalwater en reststromen. Ook missen wij zeker zijn gedegen, altijd onderbouwde en inhoudelijke werkadviezen. Erik was een autoriteit op zijn vakgebied. 

Erik zat nog boordevol onderzoek ideeën en had veel passie voor het maken van muziek. 

Hij is 61 jaar geworden.

Bram Martijn

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Bijzonder dat Boutkan en Buijsse beter weten wat de problemen in het riool en bij de afvalwaterverwerking zijn, dan de daarin gespecialiseerde organisaties.
Afgezien daarvan, kan een kleuter bedenken dat als plastic (a) in het milieu een probleem is én (b) "nul" vocht opneemt, dat het dan ook niet handig is om dit in wegwerpdoekjes te verwerken die NIET gescheiden ingezameld worden maar met het toiletwater worden weggespoeld.  
Kan er ook niet zo’n richtlijn worden opgesteld voor de intensieve landbouw? In Nederland betalen boerenbedrijven immers géén verontreinigingsheffing en zuiveringsbelasting en worden de kosten van vervuiling van oppervlakte- en grondwater naar de belastingbetaler geschoven. 
Het voorgezuiverd oppervlaktewater is ook een belangrijke bron voor drinkwater. Naast WAAG is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar andere bronnen voor drinkwater, wellicht effluent van rioolwaterzuiveringen
Vitaliseren, 100% natuurlijk,  agrarische bedrijven. Vraag naar concept voor geitenboerderij willem dam in amsterdamse bos, geitkwaliteit, bodem en afvalwater verbeteren  pfos/pfas verdwijnt.