secundair logo knw 1

Afgelopen 3 december is onze zeer gewaardeerde bedrijfstakcollega Erik Koreman overleden. Wij herinneren hem als deskundig, gedreven en gepassioneerd.

Erik Koreman 180 vk zw Erik Koreman Erik studeerde af op afvalwater als Civiel Engineer aan de TU Delft in 1983. Na een korte periode verdiepend onderzoek aan de TU Delft, startte hij zijn carrière bij kennisonderneming KWR. Hier werd hij al snel expert op het gebied van coagulatieprocessen en slib karakteristieken.

Alle grote oppervlaktewaterzuiveringen in Nederland zijn eerdere jaren onderzocht door Erik. Zo was hij van 2007 tot 2012 werkzaam bij Noord-Hollands drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN waar hij veel onderzoek heeft verricht alsook optimalisatie aan het waterwinstation Prinses Juliana. Ook stond Erik aan de wieg van de conceptuele ontwikkeling en uiteindelijke realisatie van het ionenwisselingsproces dat bij PWN wordt toegepast.

Wij missen in Erik een collega en grote vraagbaak op het gebied van conventionele processen en ook als de persoon die de verbinding kon maken tussen drinkwater, afvalwater en reststromen. Ook missen wij zeker zijn gedegen, altijd onderbouwde en inhoudelijke werkadviezen. Erik was een autoriteit op zijn vakgebied. 

Erik zat nog boordevol onderzoek ideeën en had veel passie voor het maken van muziek. 

Hij is 61 jaar geworden.

Bram Martijn

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waarom niet gelijk combineren met een algemenere inrichting van het Markermeer om het inlaatwater van het Hoogheemraadschap HHNK te verbeteren, zwevende stof te verwijderen, hiervoor werden rond 1995 al plannen gesmeed. En ook natuurlijk ook om het effect van het door het Mantel gemaal bij Schardam op het Markermeer te neutraliseren. Dan kunnen de Marker Wadden gelijk 10 maal zo groot worden.
Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/