Afgelopen 3 december is onze zeer gewaardeerde bedrijfstakcollega Erik Koreman overleden. Wij herinneren hem als deskundig, gedreven en gepassioneerd.

Erik Koreman 180 vk zw Erik Koreman Erik studeerde af op afvalwater als Civiel Engineer aan de TU Delft in 1983. Na een korte periode verdiepend onderzoek aan de TU Delft, startte hij zijn carrière bij kennisonderneming KWR. Hier werd hij al snel expert op het gebied van coagulatieprocessen en slib karakteristieken.

Alle grote oppervlaktewaterzuiveringen in Nederland zijn eerdere jaren onderzocht door Erik. Zo was hij van 2007 tot 2012 werkzaam bij Noord-Hollands drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN waar hij veel onderzoek heeft verricht alsook optimalisatie aan het waterwinstation Prinses Juliana. Ook stond Erik aan de wieg van de conceptuele ontwikkeling en uiteindelijke realisatie van het ionenwisselingsproces dat bij PWN wordt toegepast.

Wij missen in Erik een collega en grote vraagbaak op het gebied van conventionele processen en ook als de persoon die de verbinding kon maken tussen drinkwater, afvalwater en reststromen. Ook missen wij zeker zijn gedegen, altijd onderbouwde en inhoudelijke werkadviezen. Erik was een autoriteit op zijn vakgebied. 

Erik zat nog boordevol onderzoek ideeën en had veel passie voor het maken van muziek. 

Hij is 61 jaar geworden.

Bram Martijn

Laatste reacties op onze artikelen

Vorig jaar dus 60 boeren weten te vinden die mogelijk iets willen gaan doen om water proberen vast te houden.
Boeren vindt je weinig in Valkenburg en andere plaatsen waar de Overstromingsramp zo duidelijk sporen achterliet. Dus dan zijn 60 geïnteresseerden nog heel wat.
Ik verbaas mij toch nogal over het feit dat wij in Nederlandje nog altijd de hoop koesteren dat we op basis van vrijwilligheid de enorme uitdagingen zoals de problematiek rond water, geluidsoverlast en woningbouw, om iets te noemen, denken te kunnen aanpakken.
Wordt het niet tijd om "transitie" af te dwingen, zodat er massaal actie kan worden ondernomen ? Ik vind een financieel lokkertje, zoals dat nu wordt aangeboden, echt passé.
Romke van Dieren
Het artikel beschrijft de mate van overschrijding van de concentratienorm voor stikstof (voor oppervlaktewater).
Belangrijk is ook wat de effecten zijn van die stikstofconcentratie op het waterleven.
Deze zijn in het kader van de Kennisimpuls Waterkwaliteit (https://www.stowa.nl/kennisimpuls) beschreven in een publicatie van Deltares, Wageningen Environmental Research, Wageningen Universiteit en B-Ware. Een link naar een nieuwsbericht hierover: https://www.stowa.nl/nieuws/hoge-stikstofbelasting-oppervlaktewateren (met link naar rapport)
Het dillema van de duivelse delta.
Nu nog inversteren in een delta, waarvan! Door de klimaatverandering zijn de spelregels veranderd.
De houdbaarheid is ten einde.
Wie investeert er nog met zijn volle verstand in iets! Waarvan je nu al weet, dat je dit nooit terugkrijgt.
West laag Nederland wordt een piramide spel. Wie verkoopt, en heeft zijn spulletje op het droge.. En welke grote groep blijft met de gebakken peren zitten..
Nu aangeven dat er niet meer geïnvesteerd gaat worden in kwetsbare gebieden, kan ook niet. Dan zou het hele systeem instorten.
Hoeveel leningen en hypotheken lopen er niet! Op percelen, die eenmaal afbetaald, geen enkele waarde meer hebben..
Dus de mythe nog maar een tijdje vol houden.
We zijn tenslotte dijkenbouwers.
Naast het gevecht tegen het water, is er nog een typisch Neerlandse traditie..
Gaat u maar lekker slapen, uw regering waakt over u...
En loopt het mis.
Dan achter in de rij aansluiting aub.
Groeten uit...
Buitengewoon interessant artikel. Moet nodig aan de grote klok gehangen worden. Moet een grote rol spelen bij de waterschaps- en provinciale verkiezingen
Ik pleit al jaren voor het intensief wegvangen van rivierkreeften, vanwege hun bijzonder effectieve voortplantingscyclus. Zo heel veel eitjes heeft een rivierkreeft niet eens, als je de kreeft vergelijkt met bijv. de karper. Maar de overleving is veel hoger en de kreeften zijn veel sneller geslachtsrijp. Lees hier hoe het zit: https://www.linkedin.com/pulse/wat-moeten-we-met-de-rivierkreeft-hans-middendorp-ph-d-/

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!