secundair logo knw 1

Eric Jongmans is de nieuwe secretaris-directeur van Hollandse Delta. Hij volgt Arnoud van Vliet op, die na 11 jaar vertrekt.

eric jongmans 180 vk Eric JongmansJongmans is 1 april begonnen bij Hollandse Delta. Hij gaf 17 jaar leiding aan waterschap Rivierenland, waarvan 13 jaar als secretaris-directeur en de laatste 4 jaar als lid van de directieraad.

In die functie raakte hij goed geïnformeerd over het werk van waterschap Hollandse Delta omdat beide waterschappen nauw samenwerken.

De ervaren Jongmans die vanaf 1979 werkzaam is in het openbaar bestuur, ziet het werk voor Hollandse Delta niet als interim-functie. Zijn benoeming was snel in kannen en kruiken. “Ik ga een ontwikkeling in gang zetten. Voortborduren op wat goed is, verbeteren wat nodig is.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).