secundair logo knw 1

De waterschappen en Wageningen University & Research (WUR) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Samenwerking bij internationale projecten moet leiden tot een grotere Nederlandse bijdrage aan het oplossen van waterproblemen wereldwijd.

WUR en de waterschappen werken al samen bij internationale projecten, die de waterschappen organiseert onder de noemer Dutch Water Authorities. Zo worden via de Wageningse universiteit stagiaires, afstudeerders en promovendi gekoppeld aan projecten van de Dutch Water Authorities.

Met deze samenwerkingsovereenkomst willen de twee partijen de bestaande samenwerking bevestigen en vooral ook de samenhang tussen de activiteiten vergroten. Dit zou tot meer maatschappelijke relevantie van het onderzoek moeten leiden omdat onderzoeksresultaten meteen in de praktijk kunnen worden toegepast.

De waterschappen noemen de samenwerking nuttig omdat Nederland zo een grotere bijdrage kan leveren aan oplossingen voor wereldwijde waterproblematiek. De WUR verwacht haar kennis van waterbeheer onder verschillende culturele omstandigheden te vergroten en beschikbaar te kunnen stellen aan waterbeheerders over de hele wereld.

Als eerste praktisch uitvloeisel verwacht de WUR enkele promotietrajecten te starten, waterbeheerders te trainen en studenten de mogelijkheid te geven om ervaring in het buitenland op te doen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

En de lozingen van de waterschappen zelf? Heeft al iemand een idee wat daar aan te doen is?
Interessante innnovatie.
Wat ik me nu afvraag met die sluitdeuren: ze moeten een faalkans hebben van iets van 10^-4 per jaar, mogelijk nog een factor 10 lager.
Hoeveel kogels heeft men laten vallen (op verschillende plaatsen) om te concluderen dat de faalkans als gevolg van een impact (25 kg bal van 22 meter hoogte lijkt me inderdaad een aardige klap geven) op een voldoende laag niveau zit?
Natuurlijk is een gat op één plek niet direct einde levensduur van deur, maar hij zal iig niet mogen bezwijken.
@Johan FliermanDe metingen van die afgelopen 120 jaar geven maar al te duidelijk aan hoeveel invloed dus de mens heeft.
Nu dan 7 miljard mensen die echt geen stapje terug willen doen.
We blijven dus al die fossiele materialen gewoon in de fik steken.
De wereld wordt daar een aardig stormachtig ruig planeetje van.
Veel succes met deze geweldige actie, samenwerken met onze buren! Maar vergeet niet dat ze in Duitsland een andere taal spreken, ook m.b.t. het water, meetmethodes, waarden en normen.