secundair logo knw 1

De Nederlandse watertechnologiesector is innovatief en internationaal toonaangevend, maar loopt in eigen land vast in een moeras aan achterhaalde wet- en regelgeving, bureaucratie en landbouwpolarisatie. Dat is de stelling waarmee netwerkorganisatie Water Alliance het verkiezingsdebat over watertechnologie aankondigt. Het 'Grote Watertechnologie Debat' wordt woensdag 8 november gehouden op de internationale vakbeurs Aquatech in de Amsterdamse RAI.

“We hopen bij het debat van kandidaat-Kamerleden te horen hoe ze samen aan de waterproblemen gaan werken. Als dat ze niet lukt, dan moeten we onze voormalige waterprins misschien eens bellen om de polder in beweging te krijgen”, aldus de persaankondiging.

Branchemanager Peter van der Linde van Water Alliance licht toe: “Waar er eerst weinig politieke interesse was voor waterproblemen in Nederland, maak ik me nu zorgen over bureaucratie en dreigende polarisatie van het politieke waterdebat. Ik organiseer dit debat vooral in de hoop dat we achterhaalde wet- en regelgeving kunnen aanpassen zodat nieuwe watertechnologie, die soms in het buitenland al lang en breed door onze bedrijven wordt toegepast, ook Nederland kan helpen bij de uitdagingen rondom bijvoorbeeld waterkwaliteit, verdroging en energiebesparing.”

Het is de eerste keer dat Water Alliance, branchevereniging van meer dan 200 bedrijven in de water- en milieutechnologiesector, een debat organiseert in nationale verkiezingstijd. Voor het debat zijn de grootste vijf partijen in de peilingen aangeschreven. Daarnaast werden via een loterij twee wildcards uitgereikt. GL/PvdA (Laura Bromet), VVD (Fahid Minhas), D66 (Tjeerd de Groot), Jan Swaag (BBB) en Volt (Marieke Koekkoek) hebben aangegeven aanwezig te zijn, schrijft Water Alliance.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ivm de Kaderrichtlijn Water wil ik dat de onderwaterplanten veel meer aandacht krijgen want dat is de beste manier om de waterkwaliteit te verbeteren. Wij doen dat in samenwerking met waterschap De Dommel en hoogheemraadschap Rijnlanden, de Vrouwe Vennepolder in Oude Ade en de Kampina in Oirschot. Een terrein van Het land van ons, in samenwerking met de Universiteit Leiden en de Radbouduniversiteit. Kunt u de problematiek ook van deze kant belichten. Wij kunnen met onderwaterplanten de kwaliteit direct verbeteren in enkele jaren zodat die wel aan de richtlijn voldoet. Vrgr Kees Koot, Waterplant.nl
Een goed idee. De Landelijke Waterwoonorganisatie (LWO)  wil graag meedenken en de ervaringen van op het water wonen delen. Laurens Klappe
Kijk bij anders omgaan, zeg besparing op kwaliteit drinkwater verbruik in Nederland, vooral ook eens naar België. Bij huizenbouw vereisen zij bv 6 m3 buffer tanks voor regenwateropvang voor toiletten en tuin en autowassen en… Als je met zo’n  simpele regel start kun je gigantisch op volume besparen. 10 jaar tijd 1.000.000 huizen erbij x 6 x 50 (= 300 m3 per woning)= 300.000.000.m3 op jaarbasis straks en een geweldige toename elk jaar!!!!
Ik geloof helemaal niets van dit doem verhaal. Zijn er nu al gebieden in de waddenzee die errst droog kwamen te liggen en nu niet meer? Zijn de oppervlaktes wadden tegen de eilenden en de vaste kustlijnen kleiner bij eb! Ik zie en hoor daar niets van! Wat ik wel hoor is dat de vaargeulen zeer snel verzanden en dat er 24 uur gebaggerd moet worden om te kunnen blijven varen.bwaar komt dat zand vandaan………..precies ! Dat is een continu proces en dat stopt niet door zeespiegel stijging. Dus maak je niet zo druk om de sterke natuur!
Wat een apart artikeltje Emile...  nitraat is niet organisch en liever stop ik wat zuurstof in infiltratiewater wanneer ik organische stoffen wil reduceren dan nitraat, dat immers het giftige nitriet kan vormen... de relatie met verbreding van irrigatiemogelijkheden met de aardappelteelt mort je nog maar eens uitleggen.. is toch iets heel anders? Joost