0
0
0
s2smodern

De advies- en ingenieursbureaus Tauw en Witteveen+Bos melden beide omzetgroei in 2016. Tauw zag de omzet met 6,7 procent groeien naar 109,3 miljoen euro. Witteveen+Bos zette 137 miljoen euro om, een toename van 7 miljoen euro ofwel 5,4 procent.

De bureaus, beide actief in de watersector, presenteerden kort na elkaar de jaarcijfers over 2016. Beide toonden zich in de berichtgeving tevreden. Tauw presteerde naar eigen zeggen ‘boven verwachting’. Witteveen+Bos, dat vorig jaar het 70-jarig bestaan vierde, kijkt terug op ‘een goed lustrumjaar’.

Tauw realiseerde een nettoresultaat van 2,9 miljoen euro, evenveel als in 2015. Witteveen+Bos kwam uit op een nettoresultaat van 15,7 miljoen euro. In 2015 was dat 14,3 miljoen euro.

CEO Annemieke Nijhof van Tauw verklaart de groei door 'een langzaam verbeterende markt' en de focus op werkzaamheden waarin Tauw onderscheidend is, zoals ‘meten en inspecties, klimaatadaptie, milieudienstverlening voor industrie en duurzame inrichting van de leefomgeving’.

In Duitsland, Frankrijk, België, Italië en Spanje, de landen waar Tauw buiten Nederland actief is, verbeterde het adviesbureau zijn resultaat voor belasting naar 1,9 miljoen euro. In België nam Tauw milieuconsulent en bodemexpert Geosan over. In Nederland opende Tauw het zevende en achtste kantoor in respectievelijk Enschede en Leeuwarden.

Bij Witteveen+Bos blikt algemeen directeur Karin Sluis terug en noemt de inspanningen die het adviesbureau verrichtte om bij te dragen aan de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. “Daarom hebben we in 2016 flink ingezet op de toepassing van onze duurzame ontwerpprincipes.” Als speciaal feit in het lustrumjaar noemt het adviesbureau het winnen van De Vernufteling met het Building wit Nature mangroveproject op Java.

Het adviesbureau met negentien kantoren wereldwijd, ligt, zo laat het weten, op koers om de reductie van CO2 met 30 procent te realiseren in 2020.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@michiel wilhelmOke, lijkt me lastig, maar ook hier weer, mijn betoog ging over drinkwater, niet over hemelwater, wat natuurlijk ook (ook) belangrijk is. Succes.
@Piet BeltmanKlopt Piet, helemaal mee eens, maar mijn betoog gaat over drinkwater (besparing), niet over hemelwater.
Verder, hoe zouden we dat moeten meten / handhaven, en dan heeft het eerder betrekking op Rioolheffing, geen zaak van de waterschappen en helaas nog een brug te ver voor een waterspoor rekening lijkt me.
Dat het drinkwater te goedkoop is, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar brengt dit voorstel nu zo heel veel extra kosten met zich mee dat mensen wel bewuster met water omgaan? Ik betwijfel het. Misschien moeten we wel toe naar een watermeter per huishouden op de afvoer, zodat afkoppelen van hemelwater indirect wordt beloond...
Als we eens beginnen met alle regenwater af te koppelen. Dan kunnen we wellicht de medicijnresten ook effectiever verwijderen en besparen we transportkosten van schoon water.
Bij gemeenten: in Rijswijk bedraagt het eigenarentarief voor niet-woningen 497 procent van dat voor woningen. 4 gemeenten hanteren voor woningen en voor niet-woningen hetzelfde tarief. Ooststellingwerf zit met 77 procent het laagst. Gemiddeld ligt het eigenaren-tarief voor niet-woningen op 255 procent van dat voor woningen. Te verwachten is dat waterschappen na verloop van tijd ook die kant uitgaan. Blijft over welke categorie dan minder gaat betalen, en lopen waterschappen dan toch ( weer) tegen grenzen aan. Nu binnen het combimodel. Vraag is waarom nog een model. Kunnen waterschappen niet vrij de verdeling over de categorie├źn bepalen?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.