secundair logo knw 1

Het hoofdkantoor van Royal HaskoningDHV in Amersfoort

Royal HaskoningDHV is uitgeroepen tot ‘Watertechnologiebedrijf van het jaar’ en is daarmee winnaar van de Global Water Awards 2020. Het ingenieurs- en adviesbureau wordt gelauwerd voor de innovatieve bijdrage die het levert op het gebied van water en digitale technologie, aldus Global Water Intelligence (GWI), initiatiefnemer van de prijs.

GWI is een Britse uitgever en evenementorganisator in de watersector. Eerder dit jaar bekroonde de organisatie het Nereda zuiveringsproces van Royal HaskoningDHV als ’s werelds grootste doorbraaktechnologie in de watertechnologie in het afgelopen decennium.

Nu wordt het bedrijf bekroond. In een toelichting stelt Tom Scotney van GWI dat het bureau in 2019 ‘enorme stappen heeft gezet in de overgang naar de circulaire economie en het pad heeft gebaand voor het terugwinnen van grondstoffen’. Daarbij wordt gewezen op de start van de productie van het biopolymeerproduct Kaumera in Zutphen, een grondstof uit Neredaslib die geldt als innovatie van Royal HaskoningDHV, waterschappen en partners. “Daarnaast behaalde het bedrijf indrukwekkende resultaten met een nieuwe slibgistingstechnologie Ephyra, haar Aquasuite-software en digital twin-oplossingen", aldus Scotney.

Niels Schallenberg 180 vk Niels SchallenbergGlobal Director Water Niels Schallenberg van Royal HaskoningDHV zegt de prijs een enorme eer te vinden. “Water en digitale technologie vormen de kern van alles wat we doen.” De ontwikkelde innovaties die worden genoemde helpen bij het aanpakken van uitdagingen als schaarste van grondstoffen en klimaatverandering, zegt hij.

Schallenberg: “De Nereda-technologie zuivert afvalwater zonder chemicaliën, met lage energiekosten en verlaagt de CO2-uitstoot, Kaumera is een levensvatbaar biobased alternatief voor fossiele grondstoffen, Ephyra maakt rioolwaterzuiveringsinstallaties (rwzi's) zelfvoorzienend in energie en Aquasuite gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning om de efficiëntie en effectiviteit van installaties en processen te verbeteren."

 

LEES OOK
'Nereda grootste doorbraaktechnologie in afgelopen decennium'

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.