0
0
0
s2smodern

Royal HaskoningDHV is uitgeroepen tot ‘Watertechnologiebedrijf van het jaar’ en is daarmee winnaar van de Global Water Awards 2020. Het ingenieurs- en adviesbureau wordt gelauwerd voor de innovatieve bijdrage die het levert op het gebied van water en digitale technologie, aldus Global Water Intelligence (GWI), initiatiefnemer van de prijs.

GWI is een Britse uitgever en evenementorganisator in de watersector. Eerder dit jaar bekroonde de organisatie het Nereda zuiveringsproces van Royal HaskoningDHV als ’s werelds grootste doorbraaktechnologie in de watertechnologie in het afgelopen decennium.

Nu wordt het bedrijf bekroond. In een toelichting stelt Tom Scotney van GWI dat het bureau in 2019 ‘enorme stappen heeft gezet in de overgang naar de circulaire economie en het pad heeft gebaand voor het terugwinnen van grondstoffen’. Daarbij wordt gewezen op de start van de productie van het biopolymeerproduct Kaumera in Zutphen, een grondstof uit Neredaslib die geldt als innovatie van Royal HaskoningDHV, waterschappen en partners. “Daarnaast behaalde het bedrijf indrukwekkende resultaten met een nieuwe slibgistingstechnologie Ephyra, haar Aquasuite-software en digital twin-oplossingen", aldus Scotney.

Niels Schallenberg 180 vk Niels SchallenbergGlobal Director Water Niels Schallenberg van Royal HaskoningDHV zegt de prijs een enorme eer te vinden. “Water en digitale technologie vormen de kern van alles wat we doen.” De ontwikkelde innovaties die worden genoemde helpen bij het aanpakken van uitdagingen als schaarste van grondstoffen en klimaatverandering, zegt hij.

Schallenberg: “De Nereda-technologie zuivert afvalwater zonder chemicaliën, met lage energiekosten en verlaagt de CO2-uitstoot, Kaumera is een levensvatbaar biobased alternatief voor fossiele grondstoffen, Ephyra maakt rioolwaterzuiveringsinstallaties (rwzi's) zelfvoorzienend in energie en Aquasuite gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning om de efficiëntie en effectiviteit van installaties en processen te verbeteren."

 

LEES OOK
'Nereda grootste doorbraaktechnologie in afgelopen decennium'

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ach ach....wat een idioterie 'op het IJsselmeer kan t behoorlijk spoken', dus dempen we de boel????
Duizenden en duizenden watersporters weten alles van het IJsselmeer, vissers die er dagelijks hun brood verdienen, weten alles van het IJsselmeer.
Deze flauwekul is gewoon bedoeld om de boel tzt dicht te gooien!!!!
Over het merken van een van deze vissoorten, nl de zeeforel. Op deze vis vist een kleine groep liefhebbers in de voordelta nabij het Haringvliet en Waterweg.
Elk jaar vangen we diverse mooie vissen die natuurlijk worden teruggezet. Misschien kan dit kleine groepje sportvissers op deze manier een grote bijdrage leveren.
Ook in dit waterschap laat het bestuur dus zijn oren hangen naar de boeren. Want waarom wordt er, voordat er een beslissing wordt genomen over het zoutgehalte, wél met hen gesproken en niet met bijvoorbeeld natuurorganisaties?
Hoe moeilijk kan het zijn. Stel de stuwen wat hoger in en het lagere veen komt weer onder water te staan. Kost niks. Scheelt al wel gelijk veel aan het inklinken van het veen en de uitstoot van CO2. Misschien moet de tractor dan wat lichter worden of moeten we gewoon het groene hart weer het oerbos van Nederland laten worden. Al die vlakke weilanden met nauwelijks een koe er op is toch ook niks. CO2 uitstoot omlaag door waterpeil omhoog!
@Pieter den Besten Interessante conclusies naar aanleiding van onderzoek naar governance Marker Wadden. Cultuurverschillen van organisaties kunnen bijdragen aan beter resultaat van samenwerking. Samenstelling van het projectteam is doorslaggevend, dat is ook mijn ervaring bij complexe inrichtingsvraagstukken, waarbij niet het van belang is een koppeling tussen theorie en praktijkkennis te maken. Ik hoop dat de conclusies voor betere governance bij andere inrichtingsprojecten opgevolgd worden, zodat er nog betere resultaten gerealiseerd kunnen worden.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.