secundair logo knw 1

Het hoofdkantoor van Royal HaskoningDHV in Amersfoort

Royal HaskoningDHV is uitgeroepen tot ‘Watertechnologiebedrijf van het jaar’ en is daarmee winnaar van de Global Water Awards 2020. Het ingenieurs- en adviesbureau wordt gelauwerd voor de innovatieve bijdrage die het levert op het gebied van water en digitale technologie, aldus Global Water Intelligence (GWI), initiatiefnemer van de prijs.

GWI is een Britse uitgever en evenementorganisator in de watersector. Eerder dit jaar bekroonde de organisatie het Nereda zuiveringsproces van Royal HaskoningDHV als ’s werelds grootste doorbraaktechnologie in de watertechnologie in het afgelopen decennium.

Nu wordt het bedrijf bekroond. In een toelichting stelt Tom Scotney van GWI dat het bureau in 2019 ‘enorme stappen heeft gezet in de overgang naar de circulaire economie en het pad heeft gebaand voor het terugwinnen van grondstoffen’. Daarbij wordt gewezen op de start van de productie van het biopolymeerproduct Kaumera in Zutphen, een grondstof uit Neredaslib die geldt als innovatie van Royal HaskoningDHV, waterschappen en partners. “Daarnaast behaalde het bedrijf indrukwekkende resultaten met een nieuwe slibgistingstechnologie Ephyra, haar Aquasuite-software en digital twin-oplossingen", aldus Scotney.

Niels Schallenberg 180 vk Niels SchallenbergGlobal Director Water Niels Schallenberg van Royal HaskoningDHV zegt de prijs een enorme eer te vinden. “Water en digitale technologie vormen de kern van alles wat we doen.” De ontwikkelde innovaties die worden genoemde helpen bij het aanpakken van uitdagingen als schaarste van grondstoffen en klimaatverandering, zegt hij.

Schallenberg: “De Nereda-technologie zuivert afvalwater zonder chemicaliën, met lage energiekosten en verlaagt de CO2-uitstoot, Kaumera is een levensvatbaar biobased alternatief voor fossiele grondstoffen, Ephyra maakt rioolwaterzuiveringsinstallaties (rwzi's) zelfvoorzienend in energie en Aquasuite gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning om de efficiëntie en effectiviteit van installaties en processen te verbeteren."

 

LEES OOK
'Nereda grootste doorbraaktechnologie in afgelopen decennium'

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/  
Duidelijk artikel met interessante observaties!
Mbt referentie #2 zou het beter zijn te verwijzen naar Bil et al., 2021 (https://doi.org/10.1002/etc.4835).
Prachtig initiatief! Nu het hele stroomgebied van de Berkel als ruimtelijke eenheid bekijken ,vervuilers opsporen en voorstellen voor ruimtelijke ontwikkeling (incl. bescherming)met elkaar bedenken.cf kaderrichtlijn water.