0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De media-aandacht ging vooral uit naar de grote DDoS-aanvallen op banken, Belastingdienst en DigiD, maar ook Rijkswaterstaat kreeg gisteren een aanval te verduren. Die is succesvol afgewend zonder verstoring van de dienstverlening.

DDoS is de afkorting van ‘distributed denial of service’. Bij een DDoS-aanval wordt een server overspoeld met informatie vanuit een netwerk van gehackte computers. Het informatiebombardement kan leiden tot een tijdelijke uitval van de dienstverlening, zoals bij een aantal banken de afgelopen dagen het geval was. Op maandag 29 januari was het rond 14.15 uur ook raak bij Rijkswaterstaat. “We detecteerden een DDoS-aanval en hebben die succesvol afgewend”, zegt woordvoerder Cherryl Naarden. “Er is bij ons geen enkele verstoring van de dienstverlening geweest.”

De aanval is gedetecteerd door het Security Operations Center (SOC), vertelt Naarden. “Dit is een samenwerkingsverband van Rijkswaterstaat en waterschappen op het terrein van operationeel waterbeheer en cyberveiligheid. Het SOC heeft de DDoS-aanval gezien en vervolgens afgewend.” Rijkswaterstaat heeft samen met de waterschappen ook het Computer Emergency Response Team Watermanagement, kortweg CERT WM. Naarden: “Dit team hoefde niet in actie te komen, omdat de aanval met de reguliere security-organisatie kon worden afgehandeld.”

Vanuit veiligheidsoogpunt kan Naarden geen informatie geven over hoe Rijkswaterstaat zich tegen DDoS-aanvallen beveiligt. “Cybersecurity heeft onze continue aandacht. Het onderwerp heeft voor ons en onze ketenpartners een hoge prioriteit. We hebben veel kennis in huis en werken nauw samen met onder meer het Nationaal Cyber Security Centrum. Cyberveiligheid is corebusiness.”

Meer informatie over cyberveiligheid in de watersector

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Redelijk resultaat maar wel een tegenvaller, gezien de eis van FNV van 5% publiekelijk bekent gemaakt afgelopen week. En waarbij Rutte ook aangeeft dat de cao lonen forser moeten gaan stijgen, dan is 2,5% per 1 januari het eerste half jaar een doekje voor het bloeden, en dan pas half jaar later er nog 1% bij.
Alles wat je hoort en leest, strookt dan niet met dit resultaat. Wanneer mogen we nu eens echt mee gaan profiteren nu het met de welvaart zo enorm goed gaat?
Dan moet de overheid wel bereid zijn om de boeren meer organische mest toe te laten dienen in ruil voor minder chemische kunstmest!
Van natuurverbetering kan hier geen sprake zijn. De aangekondigde nieuwe natuur zal de rijkdom aan leven die onder het zand is gewerkt nimmer evenaren. Ook is het verwonderlijk dat Staatsbodbeheer nu een stuk beschermd Europees cultureel erfgoed gaat onderhouden dat voorheen onder de Waddenvereniging viel en als ondehoudsopdracht van Hoogheemraad Hollandsnoorderkwartier was.
Kortom, hier worden we met open ogen belazerd! Nog erger is dat Ecoshape Bulding with Nature dit geknoei met de natuur wil voordragen voor een prijs beschikbaar gesteld door de Zandlobby.
Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het