0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s
Write a comment

In Zwolse woonwijk Breecamp Noord zijn 40 gasloze huurwoningen opgeleverd die alle zijn voorzien van een nieuw rainwinnersysteem. Een rainwinner is een regenwaterschutting die wordt gebruikt als erfafscheiding. 

Het systeem betreft een combinatie van schutting en grote regenton, waarin 330 liter regenwater kan worden opgeslagen. Bij hevige regenval wordt de regen opgevangen door het systeem, dat bestaat uit holle 'blokken' die op elkaar kunnen worden geplaatst.

Regenwaterschuttingen voorkomen dat schoon regenwater in het riool stroomt. In droge tijden kan het opgevangen water worden gebruikt voor het bewateren van de tuin.

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) subsidieert het project dat een initiatief is van de leverancier van het wateropvangsysteem SunnyRain Solutions en woningbouwvereniging Openbaar Belang.

De subsidie is onderdeel van het programma Klimaat Actief! waarmee het waterschap de gevolgen van klimaatverandering wil opvangen. Met de gemeente stimuleert WDOD het aanbrengen van meer groen en minder tegels in tuinen.

De partijen die in dit project samenwerken zijn aangesloten bij de Climate Campus, een initiatief dat wordt omschreven als een workshop om te innoveren. Doel is om stad en delta weerbaar te maken tegen klimaatverandering. In het project participeren overheid, onderwijs- en kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven.

 

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het