0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De plasticvanger van The Ocean Cleanup is stuk en wordt teruggesleept naar de haven in San Francisco. Eerder werd al vastgesteld dat het schoonmaaksysteem in de Grote Oceaan plastic niet vasthield. 

Tijdens een inspectie op 29 december ontdekte een team van de organisatie dat een deel van het systeem was losgeraakt. Daarop werd besloten de unit terug te halen.

De U-vormige drijvende constructie van 600 meter is in oktober in de zogeheten Garbage Patch in de Grote Oceaan aangekomen. Daar bleek dat de unit met de naam Wilson niet functioneerde zoals verwacht. Afgezien van een paar ton aan ‘spooknetten’ hield de constructie geen afval vast. 

Onvermijdelijk
Boyan Slat, initiatiefnemer van The Ocean Cleanup, schrijft in een blog de hoop te hebben gehad dat het systeem langer kon blijven om gegevens te verzamelen over de werking. "Tegelijkertijd realiseren we ons ook dat tegenslagen als deze onvermijdelijk zijn wanneer we in hoog tempo een baanbrekende nieuwe technologie ontwikkelen."

De organisatie onderzoekt de oorzaken van de problemen. Eerder werd al geopperd dat het systeem niet snel genoeg beweegt, waardoor gevangen plastic weer uit de unit drijft. Ook is vastgesteld dat de constructie golven veroorzaakt waardoor plastic de unit niet indrijft.  

De nu gesignaleerde breuk schrijft The Ocean Cleanup vooralsnog toe aan een combinatie van materiaalmoeheid en plaatselijke belasting.

Leermoment
De organisatie ziet de huidige problemen als een leermoment. Zodra de problemen zijn opgelost wordt het systeem weer naar de Garbage Patch gesleept om plastic te verzamelen. Uiteindelijk wil The Ocean Cleanup 60 schoonmaaksystemen actief hebben in de Grote Oceaan, zodat in 2040 90 procent van het zeeafval is verwijderd. 

 

MEER INFORMATIE
Blog Boyan Slat: Wilson to return to port for repair and upgrade
Eerste schoonmaakunit Ocean Cleanup houdt plastic niet vast

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het