0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Advies- en ingenieursbureau Tauw realiseerde in 2018 een omzet van 129 miljoen euro, een stijging van 9 procent. De omzetgroei kwam vooral op het conto van het Nederlandse deel van Tauw Group, stelt het bureau.

In het boekjaar 2018 bereikten wel alle buitenlandse groepsmaatschappijen en ook de Nederlandse bedrijfsonderdelen een positief resultaat. Het nettoresultaat steeg van 3 naar 3,8 miljoen euro.

Dat blijkt uit de jaarcijfers die Tauw presenteerde. Het brutoresultaat was 5,3 miljoen euro. De Nederlandse bedrijfsonderdelen droegen 3,4 miljoen euro en de buitenlandse groepsmaatschappijen 1,9 miljoen euro aan dit resultaat bij, schrijft het bureau in een persverklaring.

Tauw Jaarcijfers 2018 933

Met de positieve resultaatontwikkeling zet Tauw, dat dit jaar 90 jaar bestaat, de trend van de afgelopen jaren door. In 2017 steeg de omzet met 8 procent, in 2016 kwam de omzet uit op 109,3 miljoen euro, een toename van 7 miljoen euro.

Kantelpunt
Bij de presentatie van de cijfers over 2016 sprak ceo Annemieke Nijhof nog over een kantelpunt, het bureau liet de moeilijke jaren met magere bedrijfsresultaten achter zich. “Er is meer aandacht voor de duurzaamheidsuitdagingen en voor het opzetten van een circulaire economie. Dat leidt ertoe dat overheid en bedrijven meer samenwerken”, zei Nijhof.

Nijhof nam vorig jaar afscheid als ceo. Ze werd opgevolgd door Henrike Branderhorst (ceo) en Ralph van Roessel (director). Het nieuwe management richt zich de komende jaren op ‘duurzame winstgevendheid en digitale transformatie’. Ook is er de ambitie te groeien ‘tot een nog sterkere, flexibelere organisatie’.

Dochteronderneming
Die flexibiliteit kreeg vorig jaar al invulling met de lancering van dochteronderneming Syntraal. Het bedrijf richt zich op interim-werkzaamheden op de advies- een ingenieursmarkt.

“Met de focus op de ontwikkeling van alternatieve oplossingen en diensten wordt gespecialiseerd advies gecombineerd met nieuwe technologie. Een logische ontwikkeling die, gezien de ambitie tot digitale transformatie van het bedrijf, zeker een grote rol zal spelen in de zakelijke ontwikkeling voor 2019 en verder”, schrijft het advies- en ingenieursbureau in de persverklaring.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!
In BN DeStem hebben twee gezaghebbende mensen van Natuurmonumenten ook een verhaal geschreven wat de situatie in Brabant goed belicht. We hebben nog lang niet genoeg voor de natuur gedaan, zo blijkt.
Anonieme inzamelingsacties van bestrijdingsmiddelen zijn er al sinds de jaren 90.
Toch komen er bij elke nieuwe actie weer tonnen middelen tevoorschijn. Ra ra hoe kan dat?
Waarom zijn er steeds weer financiële regelingen beschikbaar?
Gebruikers krijgen zo subsidie op kosten van de gemeenschap om van hun “afval” af te komen.
En weer betaalt de vervuiler niet.
Hi Sander, Dyvar zit zeker tussen die 50 innovatieve oplossingen. Maar er is veel meer daarbuiten. En bovendien is Dyvar niet per se de beste oplossing voor iedere toepassing, zoals eigenlijk geen enkele technologie de beste is voor alle toepassingen. Elke technologie heeft zijn eigen toepassings 'sweetspot'...door deze allemaal naast elkaar te zetten en objectief te vergelijken op zaken zoals energie verbruik, TRL, reststromen, voetprint, CapEx, OpEx, robuustheid, referenties (etc etc) kunnen bedrijven de meest geschikte innovatieve oplossing vinden voor elke specifieke case.
Gewoon naar de oplossingen van Salttech kijken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het