secundair logo knw 1

Jaarcijfers Tauw Group | © Tauw

Advies- en ingenieursbureau Tauw realiseerde in 2018 een omzet van 129 miljoen euro, een stijging van 9 procent. De omzetgroei kwam vooral op het conto van het Nederlandse deel van Tauw Group, stelt het bureau.

In het boekjaar 2018 bereikten wel alle buitenlandse groepsmaatschappijen en ook de Nederlandse bedrijfsonderdelen een positief resultaat. Het nettoresultaat steeg van 3 naar 3,8 miljoen euro.

Dat blijkt uit de jaarcijfers die Tauw presenteerde. Het brutoresultaat was 5,3 miljoen euro. De Nederlandse bedrijfsonderdelen droegen 3,4 miljoen euro en de buitenlandse groepsmaatschappijen 1,9 miljoen euro aan dit resultaat bij, schrijft het bureau in een persverklaring.

Tauw Jaarcijfers 2018 933

Met de positieve resultaatontwikkeling zet Tauw, dat dit jaar 90 jaar bestaat, de trend van de afgelopen jaren door. In 2017 steeg de omzet met 8 procent, in 2016 kwam de omzet uit op 109,3 miljoen euro, een toename van 7 miljoen euro.

Kantelpunt
Bij de presentatie van de cijfers over 2016 sprak ceo Annemieke Nijhof nog over een kantelpunt, het bureau liet de moeilijke jaren met magere bedrijfsresultaten achter zich. “Er is meer aandacht voor de duurzaamheidsuitdagingen en voor het opzetten van een circulaire economie. Dat leidt ertoe dat overheid en bedrijven meer samenwerken”, zei Nijhof.

Nijhof nam vorig jaar afscheid als ceo. Ze werd opgevolgd door Henrike Branderhorst (ceo) en Ralph van Roessel (director). Het nieuwe management richt zich de komende jaren op ‘duurzame winstgevendheid en digitale transformatie’. Ook is er de ambitie te groeien ‘tot een nog sterkere, flexibelere organisatie’.

Dochteronderneming
Die flexibiliteit kreeg vorig jaar al invulling met de lancering van dochteronderneming Syntraal. Het bedrijf richt zich op interim-werkzaamheden op de advies- een ingenieursmarkt.

“Met de focus op de ontwikkeling van alternatieve oplossingen en diensten wordt gespecialiseerd advies gecombineerd met nieuwe technologie. Een logische ontwikkeling die, gezien de ambitie tot digitale transformatie van het bedrijf, zeker een grote rol zal spelen in de zakelijke ontwikkeling voor 2019 en verder”, schrijft het advies- en ingenieursbureau in de persverklaring.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ivm de Kaderrichtlijn Water wil ik dat de onderwaterplanten veel meer aandacht krijgen want dat is de beste manier om de waterkwaliteit te verbeteren. Wij doen dat in samenwerking met waterschap De Dommel en hoogheemraadschap Rijnlanden, de Vrouwe Vennepolder in Oude Ade en de Kampina in Oirschot. Een terrein van Het land van ons, in samenwerking met de Universiteit Leiden en de Radbouduniversiteit. Kunt u de problematiek ook van deze kant belichten. Wij kunnen met onderwaterplanten de kwaliteit direct verbeteren in enkele jaren zodat die wel aan de richtlijn voldoet. Vrgr Kees Koot, Waterplant.nl
Een goed idee. De Landelijke Waterwoonorganisatie (LWO)  wil graag meedenken en de ervaringen van op het water wonen delen. Laurens Klappe
Kijk bij anders omgaan, zeg besparing op kwaliteit drinkwater verbruik in Nederland, vooral ook eens naar België. Bij huizenbouw vereisen zij bv 6 m3 buffer tanks voor regenwateropvang voor toiletten en tuin en autowassen en… Als je met zo’n  simpele regel start kun je gigantisch op volume besparen. 10 jaar tijd 1.000.000 huizen erbij x 6 x 50 (= 300 m3 per woning)= 300.000.000.m3 op jaarbasis straks en een geweldige toename elk jaar!!!!
Ik geloof helemaal niets van dit doem verhaal. Zijn er nu al gebieden in de waddenzee die errst droog kwamen te liggen en nu niet meer? Zijn de oppervlaktes wadden tegen de eilenden en de vaste kustlijnen kleiner bij eb! Ik zie en hoor daar niets van! Wat ik wel hoor is dat de vaargeulen zeer snel verzanden en dat er 24 uur gebaggerd moet worden om te kunnen blijven varen.bwaar komt dat zand vandaan………..precies ! Dat is een continu proces en dat stopt niet door zeespiegel stijging. Dus maak je niet zo druk om de sterke natuur!
Wat een apart artikeltje Emile...  nitraat is niet organisch en liever stop ik wat zuurstof in infiltratiewater wanneer ik organische stoffen wil reduceren dan nitraat, dat immers het giftige nitriet kan vormen... de relatie met verbreding van irrigatiemogelijkheden met de aardappelteelt mort je nog maar eens uitleggen.. is toch iets heel anders? Joost