0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s
1 Comment

De provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel hebben, samen met de vijf waterschappen die in deze provincies actief zijn, een website over de kansen van winning van duurzame energie uit oppervlaktewater gepresenteerd.

Op de website energie uit oppervlaktewater is op kansenkaarten en spreadsheets te zien waar waar drijvende zonneparken, de winning van thermische energie uit oppervlaktewater en waterkrachtprojecten kansrijk zijn in de provincies Friesland, Drenthe, Overijssel en Groningen. Ook zijn een kleine twintig voorbeeldlocaties zichtbaar waarvoor de financiële haalbaarheid is uitgewerkt.

“De provincies en waterschappen wilden laten zien waar de kansen liggen,” zegt Gabi Stoffelen van adviesbureau Rom3D. Zij was als projectleider betrokken bij de totstandkoming van de website. “Gemeenten moeten aan de slag met de regionale energiestrategieën en woningbouwcorporaties zijn natuurlijk ook bezig met een energietransitie. De website is met name voor deze partijen ontwikkeld met als doel om ze bekender te maken met de mogelijkheden om duurzame energie op te wekken uit oppervlaktewater.”

Want het ontbreekt nogal aan bekendheid, denkt Stoffelen. “Terwijl er in de noordelijke provincies echt goede mogelijkheden zijn als het gaat om drijvende zonneparken en thermische energie uit oppervlaktewater. Door voorbeeldlocaties te nemen en daar een businesscase voor door te rekenen, bieden we geïnteresseerden een eerste inzicht in de mogelijkheden en de kosten. Hopelijk vergroten we zo de bekendheid.”

MEER INFORMATIE
Website Energie uit oppervlaktewater
Managementsamenvatting: Energie uit oppervlaktewater, wanneer is het interessant?
Klimaatakkoord geeft waterschappen ruimte om energie te produceren
TEO, TEA en TED, omarm ze

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het