secundair logo knw 1

Woensdag 21 september is de uiterste inzenddatum voor de Waterinnovatieprijs 2016. De prijs, die voor de vijfde keer wordt uitgereikt, kent voor het eerst de categorie waterbewustzijn en staat onder leiding van een nieuwe juryvoorzitter.

De Waterinnovatieprijs is een initiatief van de Unie van Waterschappen, met als partners de Nederlandse Waterschapsbank, de Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA), VPdelta en de Topsector Water. Dit jaar worden voor het eerst ook innovaties bekroond die het waterbewustzijn onder Nederlanders vergroten.
"Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders weinig weten van water", zegt Judith de Jong, woordvoerder van de Unie van Waterschappen. "Tegelijkertijd kwamen projecten rond waterbewustzijn de afgelopen jaren steeds vaker terug in de inzendingen. Tijd voor een eigen categorie dus." Ook innovaties in de bekende categorieën waterveiligheid, schoon water en voldoende zoet water worden bekroond.

De Waterinnovatieprijs is bedoeld voor innovatieve waterprojecten van waterschappen, bedrijven, belangenorganisaties, kennisinstellingen, andere overheden en particulieren. Inzendingen worden beoordeeld op het innovatieve en baanbrekende gehalte.
"De winnaars gaan we negen maanden lang intensief begeleiden, bijvoorbeeld door ons netwerk in te zetten of te helpen bij het schrijven van een businessplan of het aanvragen van subsidies. Maar ook inzendingen die niet in de prijzen vallen, komen volop in the picture. Daarom roepen we iedereen met een innovatief waterproject op om mee te doen."

Niet alleen bevat de Waterinnovatieprijs een nieuwe categorie, ook de jury kent een nieuw gezicht.
Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, vervangt Annemieke Nijhof als juryvoorzitter.

De jury bestaat verder uit verschillende prominenten uit de watersector: Hans van der Vlist (Adviescommissie Water), Hans Huis in 't Veld (boegbeeld Topsector Water), Josée van Eijndhoven (voormalig hoogleraar en voormalig directeur Rathenau Instituut), Menno Snel (Nederlandse Waterschapsbank), Hendrik Postma (Vereniging Waterbouwers en Boskalis Nederland) en Tine te Winkel (watertrainee bij Acacia Water).

Zie waterinnovatieprijs.nl voor meer informatie

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Waarom niet gelijk combineren met een algemenere inrichting van het Markermeer om het inlaatwater van het Hoogheemraadschap HHNK te verbeteren, zwevende stof te verwijderen, hiervoor werden rond 1995 al plannen gesmeed. En ook natuurlijk ook om het effect van het door het Mantel gemaal bij Schardam op het Markermeer te neutraliseren. Dan kunnen de Marker Wadden gelijk 10 maal zo groot worden.
Een goede zaak, om effluentwater te gebruiken in plaats van drinkwater voor de slibontwatering. Ik ken dit proces net, maar waarom heb je water nodig om slib te ontwateren? Klinkt mij vreemd in de oren.
Barry Madlener. Een man van grootse daden, w.o. motie tegen het dragen van hoofddoekjes en de verplichting voor moslimmeisjes om te moeten sporten met jongens. Dat schept hoge verwachtingen! 😱 OMG
Wat een slap verhaal over een mogelijke integriteitsschending. Als voormalig sectorhoofd bij verschillende waterschappen heb ik vele openbare aanbestedingen (klein en groot) moeten doen. Bij de meeste waterschappen zou een dergelijke aanpak nooit geaccepteerd zijn en ook bij andere overheden zoals provincies (waar ik eveneens ervaring heb) , ook niet. Wat is het toch moeilijk om gewoon een fout toe te geven! Daar is echt geen “integriteitsonderzoek “ voor nodig. Het is echt tijd dat bij deze organisatie de bezem er eens goed doorheen gaat! 
Bedankt Bas! Bij deze een link naar dat artikel: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32729940/