secundair logo knw 1

Woensdag 21 september is de uiterste inzenddatum voor de Waterinnovatieprijs 2016. De prijs, die voor de vijfde keer wordt uitgereikt, kent voor het eerst de categorie waterbewustzijn en staat onder leiding van een nieuwe juryvoorzitter.

De Waterinnovatieprijs is een initiatief van de Unie van Waterschappen, met als partners de Nederlandse Waterschapsbank, de Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA), VPdelta en de Topsector Water. Dit jaar worden voor het eerst ook innovaties bekroond die het waterbewustzijn onder Nederlanders vergroten.
"Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders weinig weten van water", zegt Judith de Jong, woordvoerder van de Unie van Waterschappen. "Tegelijkertijd kwamen projecten rond waterbewustzijn de afgelopen jaren steeds vaker terug in de inzendingen. Tijd voor een eigen categorie dus." Ook innovaties in de bekende categorieën waterveiligheid, schoon water en voldoende zoet water worden bekroond.

De Waterinnovatieprijs is bedoeld voor innovatieve waterprojecten van waterschappen, bedrijven, belangenorganisaties, kennisinstellingen, andere overheden en particulieren. Inzendingen worden beoordeeld op het innovatieve en baanbrekende gehalte.
"De winnaars gaan we negen maanden lang intensief begeleiden, bijvoorbeeld door ons netwerk in te zetten of te helpen bij het schrijven van een businessplan of het aanvragen van subsidies. Maar ook inzendingen die niet in de prijzen vallen, komen volop in the picture. Daarom roepen we iedereen met een innovatief waterproject op om mee te doen."

Niet alleen bevat de Waterinnovatieprijs een nieuwe categorie, ook de jury kent een nieuw gezicht.
Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, vervangt Annemieke Nijhof als juryvoorzitter.

De jury bestaat verder uit verschillende prominenten uit de watersector: Hans van der Vlist (Adviescommissie Water), Hans Huis in 't Veld (boegbeeld Topsector Water), Josée van Eijndhoven (voormalig hoogleraar en voormalig directeur Rathenau Instituut), Menno Snel (Nederlandse Waterschapsbank), Hendrik Postma (Vereniging Waterbouwers en Boskalis Nederland) en Tine te Winkel (watertrainee bij Acacia Water).

Zie waterinnovatieprijs.nl voor meer informatie

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)

Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.