0
0
0
s2smodern

Het beste Engelstalige artikel over de stedelijke watercyclus is in 2016 geschreven door Heleen de Fooij. Zij kreeg de Jaap van der Graaf-prijs.

De Fooij schreef samen met twee medeauteurs het artikel Wastewater as a resource: Strategies to recover resources from Amsterdam’s wastewater in het blad Resources, Conservation and Recycling. Volgens de winnares die aan de Universiteit Twente is afgestudeerd, is de potentie van het Amsterdamse afvalwater voor het terugwinnen van grondstoffen enorm groot.

De jury onder leiding van professor Jules van Lier (TU Delft) die 39 inzendingen beoordeelde, was vooral te spreken over de adaptieve beleidsmaatregelen die De Fooij voorstelt. Daarover zegt ze zelf: “In een wereld met schaarse grondstoffen is terugwinning steeds aantrekkelijker. Adaptief beleid, met inbegrip van interacties tussen maatregelen, is geschikt om met een grote verscheidenheid aan mogelijkheden en onzekerheden om te gaan.”

De prijs is voor de achtste keer uitgereikt. Het is een gezamenlijk initiatief van de TU Delft en het advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos. De onderscheiding is genoemd naar prof. ir. Jaap van der Graaf, die hoogleraar in de Behandeling van Afvalwater aan de TU Delft en algemeen directeur van Witteveen+Bos is geweest. De Fooij ontving vijfduizend euro en een glaskunstwerk. Zij moet het geldbedrag gebruiken om de Nederlandse expertise op het gebied van de stedelijke watercyclus verder te profileren.

Lees het artikel hier.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Ach ach....wat een idioterie 'op het IJsselmeer kan t behoorlijk spoken', dus dempen we de boel????
Duizenden en duizenden watersporters weten alles van het IJsselmeer, vissers die er dagelijks hun brood verdienen, weten alles van het IJsselmeer.
Deze flauwekul is gewoon bedoeld om de boel tzt dicht te gooien!!!!
Over het merken van een van deze vissoorten, nl de zeeforel. Op deze vis vist een kleine groep liefhebbers in de voordelta nabij het Haringvliet en Waterweg.
Elk jaar vangen we diverse mooie vissen die natuurlijk worden teruggezet. Misschien kan dit kleine groepje sportvissers op deze manier een grote bijdrage leveren.
Ook in dit waterschap laat het bestuur dus zijn oren hangen naar de boeren. Want waarom wordt er, voordat er een beslissing wordt genomen over het zoutgehalte, wél met hen gesproken en niet met bijvoorbeeld natuurorganisaties?
Hoe moeilijk kan het zijn. Stel de stuwen wat hoger in en het lagere veen komt weer onder water te staan. Kost niks. Scheelt al wel gelijk veel aan het inklinken van het veen en de uitstoot van CO2. Misschien moet de tractor dan wat lichter worden of moeten we gewoon het groene hart weer het oerbos van Nederland laten worden. Al die vlakke weilanden met nauwelijks een koe er op is toch ook niks. CO2 uitstoot omlaag door waterpeil omhoog!
@Pieter den Besten Interessante conclusies naar aanleiding van onderzoek naar governance Marker Wadden. Cultuurverschillen van organisaties kunnen bijdragen aan beter resultaat van samenwerking. Samenstelling van het projectteam is doorslaggevend, dat is ook mijn ervaring bij complexe inrichtingsvraagstukken, waarbij niet het van belang is een koppeling tussen theorie en praktijkkennis te maken. Ik hoop dat de conclusies voor betere governance bij andere inrichtingsprojecten opgevolgd worden, zodat er nog betere resultaten gerealiseerd kunnen worden.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.