secundair logo knw 1

Samenwerkingsovereenkomst getekend (foto: Water Alliance)

De provincie Fryslân en de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Daegu halen de banden op het terrein van watertechnologie aan. Dit biedt nieuwe kansen voor bedrijven en kennisinstituten.

Hierover sloten de Friese gedeputeerde Klaas Kielstra en burgemeester Kwon Young-jin van Daegu een samenwerkingsovereenkomst tijdens het World Water Cities Forum. Dit evenement vond vorige week plaats in het kader van de Korean International Water Week. Het zuidelijk gelegen Daegu is met 2,5 miljoen inwoners de drie na grootste stad van Zuid-Korea. De stad is vooral erg geïnteresseerd in de Nederlandse expertise op het gebied van afvalwaterzuivering, onder andere innovaties als Anammox, Nereda en terugwinning van cellulose.

De samenwerkingsovereenkomst is er gekomen op verzoek van Daegu. Volgens de provincie Fryslân wordt zo de internationale positie van Friesland als waterland versterkt. “Wij willen kansen creëren voor ons bedrijfsleven”, licht Kielstra toe. “Watertechnologie is een speerpunt van ons economisch beleid. Deze overeenkomst geeft het bedrijfsleven een goede ingang in Zuid-Korea om tot zaken te komen.”

Om het zakendoen over en weer te vergemakkelijken, worden in Friesland en Zuid-Korea business support centers geopend. Water Alliance, het Nederlandse samenwerkingsverband van overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven op het gebied van watertechnologie, speelt een centrale rol bij de contacten. Water Alliance fungeert als aanspreekpunt voor zowel Nederlandse als Zuid-Koreaanse bedrijven en organisaties. De partijen uit het Aziatische land kunnen onder meer gebruikmaken van de toegepaste onderzoeksfaciliteiten op de WaterCampus in Leeuwarden, zoals de demosites en het Waterapplicatiecentrum.

Informatie op de site van Water Alliance

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...