0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf van België, wordt net als de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven eigenaar van KWR Watercycle Research Institute.

Maandagmiddag hebben vertegenwoordigers van De Watergroep en KWH Water BV, in aanwezigheid van de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois en de Nederlandse minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), hun handtekening gezet onder een toetredingsovereenkomst waarmee De Watergroep aandeelhouder wordt van KWH Water.

De huidige aandeelhouders van holdingmaatschappij KWH, waartoe KWR behoort, zijn de Nederlandse waterbedrijven. Met de toetreding van De Watergroep tot de kring van aandeelhouders heeft KWH Water zijn eerste buitenlandse aandeelhouder.

Vorig jaar werd De Watergroep ook al de eerste buitenlandse aandeelhouder van AquaMinerals (de voormalige Reststoffenunie). Ook daar vormen de Nederlandse waterbedrijven de overige aandeelhouders. Eerder, op 1 mei 2016, trad De Watergroep al toe tot het collectieve onderzoeksprogramma van de Nederlandse waterbedrijven, Vewin en KWR: het Bedrijfstakonderzoek (BTO).

De Watergroep is het grootste drinkwaterbedrijf in België. De Watergroep levert drinkwater aan 3 miljoen klanten in 175 Vlaamse gemeenten, verspreid over de provincies West- en Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg. Als integraal waterbedrijf is De Watergroep ook actief als rioolbeheerder en en bij de levering van industriewater.

Volgens KWR vormt De Watergroep, als launching customer van nieuwe waterkennis in Vlaanderen en als grootste Belgische drinkwaterbedrijf, een belangrijke bron van kennis voor de Vlaams-Nederlandse samenwerking. Omgekeerd zou het aandeelhouderschap van KWH Water interessant zijn voor De Watergroep vanwege de ervaring van KWR met collectieve kennisontwikkeling, vanwege de wetenschappelijke kwaliteit van het instituut en de verknoping met internationale organisaties en netwerken.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

Heb nog een goeie tip, een verbod op verkoop van zwembaden van 5000/6000 liter water voor achter in de tuin.
Daar lees je en hoor niets over in de campagnes over zuinig omgaan met drinkwater.
De vakmensen in de riolering en andere uitvoeringszaken in de openbare ruimte verdienen zeker respect. Maar waarom heeft de gemeente Haarlem dat dan uitbesteed?
Jammer, dat het beperkt blijft tot kano's en vlotten. Er is behoefte aan een andere route dan de Twente kanalen voor de pleziervaart, met wat meer interesse had de provincie Overijssel dit op de Vecht kunnen oplossen.
Nadeel van dit type 'deuren': als er allerlei rommel voor de kleppen ligt, kunnen die op den duur niet meer helemaal plat liggen, zodat de boten er tegenaan varen. Ze zijn onder water nl. niet te zien.
Als een rechtopstaande sluisdeur niet open of dicht wil, is dit door de schipper direct te zien en zal hij/zij niet doorvaren.
Wat een goede actie! Mij dunkt: herhaling is de kracht van de reclame. Het gaat immers over gedragsbeïnvloeding. Niks moeilijker dan dat...

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het