0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf van België, wordt net als de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven eigenaar van KWR Watercycle Research Institute.

Maandagmiddag hebben vertegenwoordigers van De Watergroep en KWH Water BV, in aanwezigheid van de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois en de Nederlandse minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), hun handtekening gezet onder een toetredingsovereenkomst waarmee De Watergroep aandeelhouder wordt van KWH Water.

De huidige aandeelhouders van holdingmaatschappij KWH, waartoe KWR behoort, zijn de Nederlandse waterbedrijven. Met de toetreding van De Watergroep tot de kring van aandeelhouders heeft KWH Water zijn eerste buitenlandse aandeelhouder.

Vorig jaar werd De Watergroep ook al de eerste buitenlandse aandeelhouder van AquaMinerals (de voormalige Reststoffenunie). Ook daar vormen de Nederlandse waterbedrijven de overige aandeelhouders. Eerder, op 1 mei 2016, trad De Watergroep al toe tot het collectieve onderzoeksprogramma van de Nederlandse waterbedrijven, Vewin en KWR: het Bedrijfstakonderzoek (BTO).

De Watergroep is het grootste drinkwaterbedrijf in België. De Watergroep levert drinkwater aan 3 miljoen klanten in 175 Vlaamse gemeenten, verspreid over de provincies West- en Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg. Als integraal waterbedrijf is De Watergroep ook actief als rioolbeheerder en en bij de levering van industriewater.

Volgens KWR vormt De Watergroep, als launching customer van nieuwe waterkennis in Vlaanderen en als grootste Belgische drinkwaterbedrijf, een belangrijke bron van kennis voor de Vlaams-Nederlandse samenwerking. Omgekeerd zou het aandeelhouderschap van KWH Water interessant zijn voor De Watergroep vanwege de ervaring van KWR met collectieve kennisontwikkeling, vanwege de wetenschappelijke kwaliteit van het instituut en de verknoping met internationale organisaties en netwerken.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

KNW Lidmaatschap

"KNW Waternetwerk verbindt waterprofessionals in een uniek platform"

Word ook lid

Laatste reacties op onze artikelen

N2O + O3
Met ander woorden: lachgas afvangen en ozon toevoegen. O3 kun je maken uit restproduct bij waterstofproductie.
Dus oplosbaar dit probleem?
@Erik van LithWe hebben inderdaad ook designers in het project betrokken. Zij hebben ons geholpen door ons technieken aan te leren die zij gebruiken bij empathisch onderzoek: hoe kom je achter de drijfveren van mensen.
En in vijf gemeenten in Zuid-Nederland zijn ontwerpers met een concreet vraagstuk aan de slag gegaan, samen met ambtenaren en bewoners. Ze vonden het een heel leuk en interessant vraagstuk om aan te werken. Het heeft veel losgemaakt daardoor. We hebben veel van elkaar geleerd.
Als je meer wilt weten, neem dan even contact op met Dick of mij (Karla Niggebrugge, kniggebrugge@brabant.nl)
Dick, Dank voor je nieuwe inzichten. Ik vraag me af: hebben jullie ontwerpers in jullie onderzoek meegenomen? Wat vinden zij ervan?
Dit is wel een heel goed idee.
Ik zou die nieuwe zuivering best een keer willen zien tijdens een open dag.
150 mm is veel dat lukt in 24 uur maar in 1 uur afhankelijk van je systeemkeuze. Op de samenwerkingsvorm na zie ik niet zoveel nieuws, als wat de standaardopgave is voor de waterontwerper bij een nieuwe wijk. Bij een wadi die sinds 1992 er al zijn en inmiddels 200 van in de stad liggen, stroomt het water per definitie er schoner uit dan in. Het experiment en de mogelijke vernieuwingen maken, als blijkt dat die werken, maakt het tot de slimste waterwijk ter wereld.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het