0
0
0
s2smodern
Interessant? Deel dit artikel met uw (water)netwerk!
0
0
0
s2smodern
powered by social2s

De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf van België, wordt net als de tien Nederlandse drinkwaterbedrijven eigenaar van KWR Watercycle Research Institute.

Maandagmiddag hebben vertegenwoordigers van De Watergroep en KWH Water BV, in aanwezigheid van de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois en de Nederlandse minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), hun handtekening gezet onder een toetredingsovereenkomst waarmee De Watergroep aandeelhouder wordt van KWH Water.

De huidige aandeelhouders van holdingmaatschappij KWH, waartoe KWR behoort, zijn de Nederlandse waterbedrijven. Met de toetreding van De Watergroep tot de kring van aandeelhouders heeft KWH Water zijn eerste buitenlandse aandeelhouder.

Vorig jaar werd De Watergroep ook al de eerste buitenlandse aandeelhouder van AquaMinerals (de voormalige Reststoffenunie). Ook daar vormen de Nederlandse waterbedrijven de overige aandeelhouders. Eerder, op 1 mei 2016, trad De Watergroep al toe tot het collectieve onderzoeksprogramma van de Nederlandse waterbedrijven, Vewin en KWR: het Bedrijfstakonderzoek (BTO).

De Watergroep is het grootste drinkwaterbedrijf in België. De Watergroep levert drinkwater aan 3 miljoen klanten in 175 Vlaamse gemeenten, verspreid over de provincies West- en Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Limburg. Als integraal waterbedrijf is De Watergroep ook actief als rioolbeheerder en en bij de levering van industriewater.

Volgens KWR vormt De Watergroep, als launching customer van nieuwe waterkennis in Vlaanderen en als grootste Belgische drinkwaterbedrijf, een belangrijke bron van kennis voor de Vlaams-Nederlandse samenwerking. Omgekeerd zou het aandeelhouderschap van KWH Water interessant zijn voor De Watergroep vanwege de ervaring van KWR met collectieve kennisontwikkeling, vanwege de wetenschappelijke kwaliteit van het instituut en de verknoping met internationale organisaties en netwerken.

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

Laatste reacties op onze artikelen

Redelijk resultaat maar wel een tegenvaller, gezien de eis van FNV van 5% publiekelijk bekent gemaakt afgelopen week. En waarbij Rutte ook aangeeft dat de cao lonen forser moeten gaan stijgen, dan is 2,5% per 1 januari het eerste half jaar een doekje voor het bloeden, en dan pas half jaar later er nog 1% bij.
Alles wat je hoort en leest, strookt dan niet met dit resultaat. Wanneer mogen we nu eens echt mee gaan profiteren nu het met de welvaart zo enorm goed gaat?
Dan moet de overheid wel bereid zijn om de boeren meer organische mest toe te laten dienen in ruil voor minder chemische kunstmest!
Van natuurverbetering kan hier geen sprake zijn. De aangekondigde nieuwe natuur zal de rijkdom aan leven die onder het zand is gewerkt nimmer evenaren. Ook is het verwonderlijk dat Staatsbodbeheer nu een stuk beschermd Europees cultureel erfgoed gaat onderhouden dat voorheen onder de Waddenvereniging viel en als ondehoudsopdracht van Hoogheemraad Hollandsnoorderkwartier was.
Kortom, hier worden we met open ogen belazerd! Nog erger is dat Ecoshape Bulding with Nature dit geknoei met de natuur wil voordragen voor een prijs beschikbaar gesteld door de Zandlobby.
Eindelijk... goed voorbeeld doet goed volgen hopelijk. Kom op waterbeheerders van Nederland!

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

(advertentie)

Wij maken gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Als je onze site bezoekt, ga je akkoord met het gebruik hiervan.      Ik snap het