0
0
0
s2smodern

Nederlandse watertechnologiebedrijven die wel oren hebben naar Britse klandizie, kunnen morgen om 15.00 uur inschakelen bij een door de Water Alliance georganiseerd webinar. Spreker is Kieran Brocklebank, Head of Innovation van het Britse waterbedrijf United Utilities.

"Brocklebank zal de wateruitdagingen bespreken waar zijn waterbedrijf/waterschap oplossingen voor zoekt," vertelt organisator Alex Berhitu van de Water Alliance, een samenwerkingsverband tussen de overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. "Het is de bedoeling de bekende buzzwords te voorbij te gaan en heel concreet te ontdekken tegen welke problemen United Utilities aanloopt."

Tijdens het webinar krijgen de kijkers de gelegenheid per chat vragen te stellen. Na afloop kunnen ze oplossingsvoorstellen sturen naar Berhitu. "Die zal ik vervolgens bespreken met Brocklebank. In vervolgsessies willen we dan een of twee concrete voorstellen uitwerken en presenteren aan United Utilities."

De Water Alliance organiseert wel vaker bijeenkomsten tussen Nederlandse bedrijven en mogelijke buitenlandse opdrachtgevers. "Normaal gesproken zijn die besloten. Dit is de eerste keer dat we kiezen voor een openbare sessie waarvoor alle geïnteresseerde bedrijven en experts zich op kunnen geven."

Enkele tientallen bedrijven hebben zich al opgegeven en Berhitu is tevreden over de animo. "Ik denk dat dit een aardige module is. United Utilities zal zijn waterzorgen presenteren en dan is het aan de Nederlandse bedrijven om met oplossingen te komen en zo te proberen opdrachten binnen te halen."

Inschrijven is gratis en kan hier

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Een helder verhaal en een goed plan voor de eerste langere termijn. Het schept de tijd om de werkelijke ontwikkelingen te kunnen volgen en daarop de echte lange termijn beleidsmatig voor te bereiden.
Wat is de extra verzilting van ons water door deze energievorm? Het zoete(re) water is zeer schaars.
Waardevolle bijdrage aan het water-debat. Hoop dat deze aanpak veel navolging vindt.
Een bedrijfsbackup behoort dagelijks of beter elke paar uur gemaakt te worden, hopelijk heeft Wetsus dat nu ook geleerd. En de verantwoordelijke die een wekelijkse back-up heeft ingesteld moet zich niet meer met IT veiligheid bemoeien. Waarom is er wel tijd om een week te onderhandelen, maar geen tijd de back-ups terug te zetten, duurt dat echt een week? Ik vermoed dat nooit geprobeerd is of de back-ups ook werken. Kortom het statement 'dit kan dus iedereen gebeuren', zou aangevuld moeten worden met 'maar zou bij ons geen effect hebben omdat onze back-ups frequent gemaakt worden en erg goed werken'. Wel heel erg goed dat deze gebeurtenis gepubliceerd wordt.
Goed dat met religieuze leiders over belang van waterbeheer wordt gesproken. In de laatste bijeenkomst van het Water Governance Initiative van de OECD is nadrukkelijk gesproken over de bijdrage van indigenous people ten aanzien van waterbeheer. Ook deze groepen zouden kunnen worden betrokken.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.