Nederlandse watertechnologiebedrijven die wel oren hebben naar Britse klandizie, kunnen morgen om 15.00 uur inschakelen bij een door de Water Alliance georganiseerd webinar. Spreker is Kieran Brocklebank, Head of Innovation van het Britse waterbedrijf United Utilities.

"Brocklebank zal de wateruitdagingen bespreken waar zijn waterbedrijf/waterschap oplossingen voor zoekt," vertelt organisator Alex Berhitu van de Water Alliance, een samenwerkingsverband tussen de overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. "Het is de bedoeling de bekende buzzwords te voorbij te gaan en heel concreet te ontdekken tegen welke problemen United Utilities aanloopt."

Tijdens het webinar krijgen de kijkers de gelegenheid per chat vragen te stellen. Na afloop kunnen ze oplossingsvoorstellen sturen naar Berhitu. "Die zal ik vervolgens bespreken met Brocklebank. In vervolgsessies willen we dan een of twee concrete voorstellen uitwerken en presenteren aan United Utilities."

De Water Alliance organiseert wel vaker bijeenkomsten tussen Nederlandse bedrijven en mogelijke buitenlandse opdrachtgevers. "Normaal gesproken zijn die besloten. Dit is de eerste keer dat we kiezen voor een openbare sessie waarvoor alle geïnteresseerde bedrijven en experts zich op kunnen geven."

Enkele tientallen bedrijven hebben zich al opgegeven en Berhitu is tevreden over de animo. "Ik denk dat dit een aardige module is. United Utilities zal zijn waterzorgen presenteren en dan is het aan de Nederlandse bedrijven om met oplossingen te komen en zo te proberen opdrachten binnen te halen."

Inschrijven is gratis en kan hier

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Het kan soms even duren voor je reactie online komt. We controleren ze namelijk eerst even.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@P.C. de RuiterU heeft gelijk. Het is aangepast.
Uit de tekst kan worden gelezen dat de Motie van afkeuring is ingediend bij Waterschap Hollandse Delta.
Dit moet zijn bij Waterschap Delfland!
(zie https://www.rodi.nl/hoekvanholland/politiek/344702/motie-van-afkeuring-voor-nieuw-college-waterschap-delfland )
Ik wil de feiten kennen (10%)
De processen doorgronden (40%)
En de onzekerheid verkennen (50%)
Een oplossing zou kunnen zijn om activiteiten uit te besteden. Bijv. de voorzuivering van industrieel afvalwater of de opwerking van biogas uit slibgistingen of zelfs de volledige slibgisting uit te besteden. Marktpartijen kunnen dit ook nog eens goedkoper en sneller realiseren, waardoor eerder (duurzaamheids)doelstellingen worden gerealiseerd.
@Arie DekkerDank. Is aangepast.

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.