0
0
0
s2smodern

Een kleine vijftig bedrijven maken kans op een van de twee  innovatieprijzen van 15.000 euro die het waterschap Limburg ter beschikking stelt voor innovatieve oplossingen tegen wateroverlast, droogte of hittestress. De bedrijven kunnen hun voorstellen pitchen tijdens het symposium ‘Hitte zonder stress’ op 24 oktober.

Limburg werd in het voorjaar getroffen door veel wateroverlast en in de maanden daarna geconfronteerd met heftige droogte. “Water en klimaat zijn urgente onderwerpen,” zegt Cindy Reijnders van waterschap Limburg dan ook. “We hebben nieuwe en slimme oplossingen nodig om de problemen het hoofd te kunnen bieden. Daarom organiseren we als waterschap een bedrijveninspiratiemarkt en hebben we twee innovatieprijzen van € 15.000 uitgeloofd voor bedrijven en start-ups met innovatieve oplossingen. Het onderwerp leeft, dat laat het grote aantal inzendingen ook wel zien”

Uit de bijna vijftig aanmeldingen worden drie inzendingen geselecteerd, die in aanmerking komen voor de juryprijs. Tijdens het symposium wordt een bedrijveninspiratiemarkt georganiseerd waar bedrijven de gelegenheid krijgen om hun ideeën te pitchen voor het aanwezige publiek. De aanwezige bezoekers mogen vervolgens stemmen voor de publieksprijs.

De gewonnen geldprijzen dienen te worden ingezet voor een pilot met de innovatie in samenwerking met Waterschap Limburg. “Als waterschap willen we inspirator en verbinder zijn. We willen gemeenten, die maatregelen moeten nemen tegen wateroverlast, droogte en hittestress, in contact brengen met ondernemers, die creatieve oplossingen hebben.”

Voor het reageren op onze artikelen hebben we enkele richtlijnen. Klik hier om deze te bekijken.

Typ uw reactie hier...
Cancel
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Interessant artikel? Laat uw reactie achter.

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

@michiel wilhelmOke, lijkt me lastig, maar ook hier weer, mijn betoog ging over drinkwater, niet over hemelwater, wat natuurlijk ook (ook) belangrijk is. Succes.
@Piet BeltmanKlopt Piet, helemaal mee eens, maar mijn betoog gaat over drinkwater (besparing), niet over hemelwater.
Verder, hoe zouden we dat moeten meten / handhaven, en dan heeft het eerder betrekking op Rioolheffing, geen zaak van de waterschappen en helaas nog een brug te ver voor een waterspoor rekening lijkt me.
Dat het drinkwater te goedkoop is, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar brengt dit voorstel nu zo heel veel extra kosten met zich mee dat mensen wel bewuster met water omgaan? Ik betwijfel het. Misschien moeten we wel toe naar een watermeter per huishouden op de afvoer, zodat afkoppelen van hemelwater indirect wordt beloond...
Als we eens beginnen met alle regenwater af te koppelen. Dan kunnen we wellicht de medicijnresten ook effectiever verwijderen en besparen we transportkosten van schoon water.
Bij gemeenten: in Rijswijk bedraagt het eigenarentarief voor niet-woningen 497 procent van dat voor woningen. 4 gemeenten hanteren voor woningen en voor niet-woningen hetzelfde tarief. Ooststellingwerf zit met 77 procent het laagst. Gemiddeld ligt het eigenaren-tarief voor niet-woningen op 255 procent van dat voor woningen. Te verwachten is dat waterschappen na verloop van tijd ook die kant uitgaan. Blijft over welke categorie dan minder gaat betalen, en lopen waterschappen dan toch ( weer) tegen grenzen aan. Nu binnen het combimodel. Vraag is waarom nog een model. Kunnen waterschappen niet vrij de verdeling over de categorieën bepalen?

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.