secundair logo knw 1

Het Waterschapshuis van Hunze en Aa’s in Veendam I Foto: Frank Loer via Wikimedia Commons

Bij Waterschap Hunze en Aa’s hebben BBB, Water Natuurlijk, PvdA en de fractie Geborgd Ongebouwd elkaar gevonden. Zij sloten een inhoudelijk akkoord af. Elke partij krijgt één dagelijks bestuurslid.

Hiermee is gelukt wat bij een aantal andere waterschappen vanwege inhoudelijke verschillen is afgeketst: dat de BoerBurgerBeweging (BBB) en Water Natuurlijk samen in een coalitie zitten. Met het bereiken van het inhoudelijk akkoord is het formatieproces onder leiding van Janneke Snijder afgerond.

Snijder was eerder verkenner en gaf toen al aan dat de coalitie van BBB, Water Natuurlijk, PvdA en Geborgd Ongebouwd (agrariërs) het meest voor de hand liggend en kansrijk zou zijn voor de vorming van een dagelijks bestuur. De vier partijen hebben met 16 van de 23 zetels een ruime meerderheid in het algemeen bestuur.

Volgens Snijder is de inbreng van de verschillende fracties in het coalitieakkoord terug te vinden. “Voor de komende vier jaar betekent dit een solide koers waar inwoners, agrariërs en natuurorganisaties op kunnen bouwen.” Het akkoord wordt behandeld in de vergadering van het algemeen bestuur van 24 mei.

Dan worden ook de leden van het dagelijks bestuur voorgedragen voor benoeming. Elke coalitiepartij krijgt één DB-lid: Martijn van Mensvoort (BBB), Inge Eshuis (Water Natuurlijk), Anja Woortman (PvdA) en Jakob Bartelds (Geborgd Ongebouwd). Zij vormen samen met dijkgraaf Geert-Jan ten Brink - in februari herbenoemd voor een tweede termijn - het dagelijks bestuur van Hunze en Aa’s voor een periode van vier jaar.

Aanvulling 16 mei
Het coalitieakkoord heeft als titel Samen Leven met Water en is een akkoord op hoofdlijnen. U kunt het document downloaden op de site van waterschap Hunze en Aa’s.

LEES OOK
H2O Actueel: BBB en Water Natuurlijk soms wel, soms niet samen door één deur

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

(advertentie)

Laatste reacties op onze artikelen

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.

Waarom dure, complexe en onderhouds intensieve ondergrondse oplossingen stimuleren als je water ook bovengronds kunt opvangen?
Begin eerst maar met het Veluwe meer en de randmeren uit te diepen en baggeren....perfecte opslagbuffer voor overvloed aan water.
@SebastiaanDat is een goede vraag als we het over de waterkwaliteit van rivieren hebben, maar in dit project zijn vooral kleine watertjes gemeten. Dat komt niet uit het buitenland, dus daar zullen we echt zelf mee aan de slag moeten!
Bijzonder. Veel waterschappen spreken nog van ‘aan en afhaakproblematiek’ waarbij de zorg juist is voor afhakende bedrijven, lees verminderde heffingsopbrengsten.
Natuurlijk is het slim als bedrijven afhaken, met duurzamere zuivering, eventueel gevolgd tot eigen directe lozing in gebied, en vervolgens tot eigen waterhergebruik. Prima.
Maar aub geen dogma. We spreken nog steeds over stedelijk afvalwater, waarbij het bedrijfswater zeker af en toe een waardevolle bijdrage is in de gehele keten.
In @KNW, @skiw, @vemw @dbc verband nog maar eens over spreken.