Dijkgraaf Geert-Jan ten Brink van Hunze en Aa’s gaat op voor een tweede termijn. Het algemeen bestuur van het waterschap stemde woensdag unaniem in met de voordracht voor herbenoeming door de vertrouwenscommissie.

Geert Jan ten Brink 180 vk Geert-Jan ten BrinkDe huidige benoeming van Ten Brink eindigt op 31 juli 2023. Bij voortzetting van het ambt zal Ten Brink het waterschap nog eens zes jaar leiden. 

De vertrouwenscommissie onder voorzitterschap van Annechien ten Have typeert Ten Brink als een kundige bestuurder die oog heeft voor rol en positie van het waterschap. “Energiek, besluitvaardig, resultaatgericht en een goed boegbeeld.”

Voorts benoemt de vertrouwenscommissie het belang van de goede contacten die Ten Brink heeft met onder meer provincies en gemeenten. Verder oordeelt de commissie positief over zijn rol als voorzitter van het kenniscentrum STOWA en zijn betrokkenheid bij Stichting RIONED (namens de waterschappen lid van de raad van toezicht).

Laatste reacties op onze artikelen

Ambitie 100 MW. Als ik het goed begrijp: per MW wordt 1 m3/s zoet IJsselmeerwater gevraagd (en daarna geloosd op Waddenzee). Ergo: 100 m3/s bij 100 MW. Dat is minder dan de aanvoer via IJssel minus de verdamping op het IJsselmeer tijdens droogte...
op de site staat:
De nieuwe Blue Energie-installatie moet 16,5 kW produceren, genoeg voor ‘een klein dorp’
ik denk dat 16.5KW niet juist is
gr Klaas Knot
“De waterkwaliteit is op orde”, dat is een hele geruststelling. Al ben ik bang dat hier een verkeerd zinnetje in het artikel geslopen is.
deed de PvdA ook nog ergens mee of wordt deze partij door de schrijver van dit artikel geboycot???
H. Laros H2O/Waternetwerk
Leuk om aan te haken. Waar wordt de win-win gerealiseerd??

Zelf reageren? Dat kan onder alle artikelen met een Mijn H2O/KNW account.

Aanmelden voor H2O Nieuws
Ontvang twee keer per week het laatste waternieuws in je mailbox!