secundair logo knw 1

Dijkgraaf Geert-Jan ten Brink van Hunze en Aa’s gaat op voor een tweede termijn. Het algemeen bestuur van het waterschap stemde woensdag unaniem in met de voordracht voor herbenoeming door de vertrouwenscommissie.

Geert Jan ten Brink 180 vk Geert-Jan ten BrinkDe huidige benoeming van Ten Brink eindigt op 31 juli 2023. Bij voortzetting van het ambt zal Ten Brink het waterschap nog eens zes jaar leiden. 

De vertrouwenscommissie onder voorzitterschap van Annechien ten Have typeert Ten Brink als een kundige bestuurder die oog heeft voor rol en positie van het waterschap. “Energiek, besluitvaardig, resultaatgericht en een goed boegbeeld.”

Voorts benoemt de vertrouwenscommissie het belang van de goede contacten die Ten Brink heeft met onder meer provincies en gemeenten. Verder oordeelt de commissie positief over zijn rol als voorzitter van het kenniscentrum STOWA en zijn betrokkenheid bij Stichting RIONED (namens de waterschappen lid van de raad van toezicht).

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?