0
0
0
s2sdefault

Wilo heeft met de Wilo Actun Zetos een bronpomp ontwikkeld die enerzijds zuinig is en anderzijds voor een breed scala aan toepassingen inzetbaar is. De pompfabrikant uit Westzaan stelt dat de pomp geschikt is voor irrigatie, (koel)watervoorziening in de industrie, drukverhoging in gebouwen en de productie van industriewater.

De pomp wordt standaard gemaakt van roestvaststaal 316, maar er zijn ook varianten leverbaar van duplex staal. Daardoor is de pomp beschikbaar in exemplaren die geschikt zijn voor relatief schoon oppervlakte- en grondwater, maar ook voor zeewater en water dat in hoge mate zuur of alkalisch is.

De pomp heeft bovendien de Franse ACS-goedkeuring voor toepassingen voor drinkwater. Het hydraulisch ontwerp maakt het mogelijk water te verpompen met een zandgehalte tot 150 gram per kubieke meter water.

Energiegebruik
De pompfabrikant 
heeft veel aandacht geschonken aan het energiegebruik. Dat is mede dankzij het hydraulische rendement van zo'n 85 procent relatief laag. De pomp heeft een permanent magneet motor en wordt gevoed via een Wilo EFC voeding en een frequentieregelaar, hetgeen ook bijdraagt tot een energie-efficiënte werking.

De pompserie biedt modellen met een debiet tot 395 m3/h en een opvoerhoogte tot 640 meter. Het motorvermogen bedraagt maximaal 130 kW. De temperatuur van het te verpompen water mag ten hoogste 70 °C zijn.