0
0
0
s2sdefault

De Wilo-Actun OPTI-MS is een bronpomp voor drink- of irrigatiewater, die bedoeld is om aangedreven te worden door zonne-energie. 

"In afgelegen gebieden is de energievoorziening vaak problematisch, omdat er dikwijls geen of een instabiel stroomnet beschikbaar is", zegt Wilo productmanager Roman Zielinski. "Met een pomp die van stroom wordt voorzien via zonne-energie hebben wij hiervoor een alternatieve methode ontwikkeld. Hiermee kunnen we op zulke plaatsen zelf energie opwekken en de watervoorziening verzorgen."

De Wilo-Actun OPTI-MS is ontworpen om te worden gecombineerd met fotovoltaïsche installaties. De energie-opbrengst hiervan varieert gedurende de dag, bijvoorbeeld onder invloed van de weersomstandigheden. 

Om een optimale wateropbrengst te krijgen, maakt de pomp gebruik van het zogeheten Maximum Power Point Tracking algoritme. Dit berekent de optimale verhouding tussen stroomsterkte en spanning om het grootst mogelijke vermogen te genereren. Het vermogen bepaalt het toerental van de pomp en dus de verpompte hoeveelheid water. De pomp kan overigens ook gevoed worden door het stroomnet.

De toepassing van hoogwaardige materialen zorgt voor een lange levensduur van de pomp, aldus de producent. Alle natte componenten, zoals motormantel, waaiers en leiwielen, zijn van roestvrijstaal vervaardigd. De ingekapselde motor en de met hars aangegoten frequentieomvormer zorgen voor een lange levensduur.

De pomp biedt geïntegreerde beveiligingsfuncties tegen drooglopen, temperatuuroverschrijding en afwijkingen van de elektrische parameters. De Actun OPTI-MS kan op afstand worden gemonitord via een app.

De pomp is beschikbaar in zes types, die zijn voorzien van een motor van 1,1 of 2,2 kW. Het grootste debiet van de pompen in deze serie bedraagt 11 m3/h. De opvoerhoogte is maximaal 230 m.