Organisator Easyfairs speelt ook in op een urgent thema in de waterketen: aantrekken van nieuwe waterprofessionals. Op Next Level wordt een Vacature Plaza ingericht.

Hier worden de meest actuele vacatures voor waterprofessionals in de sector gepresenteerd, aldus Easyfairs die de plaza opzet in samenwerking met Watervacatures.nl (een initiatief van KNW/H2O) en Waterjobs (een initiatief van Water Alliance). “Bezoekers kunnen kennismaken met vertegenwoordigers van bedrijven uit de watersector en hun netwerk uitbreiden.”

Aansluitend organiseert Koninklijk Nederlands Waternetwerkmet medewerking van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) voor de tweede keer een speciale mbo-studentendag tijdens de vakbeurs. “Van onze leden horen we alarmerende berichten over een tekort aan technisch opgeleide mensen”, zegt Carla Megens, projectcoördinator bijeenkomsten, studiedagen en beurzen bij KNW. “In alle sectoren is grote behoefte aan mbo’ers. Dus ook in de watersector.”

Net als vorig jaar begint de ochtend voor de mbo-studenten met een plenair verhaal over water en de watersector. In de middag gaan tweede, derde en vierdejaars mbo-studenten in groepjes van vijf de beursvloer op om gericht opdrachten uit te voeren. Aan het eind van de dag geeft elk groepje een toelichting op de manier waarop ze aan het werk zijn gegaan.