secundair logo knw 1

De Phantom 4 RTK van Geozicht | Foto Geozicht

Advies- en ingenieursbureau Tauw heeft Geozicht, gespecialiseerd in drone-inspectie en -mapping, overgenomen. Door de overname zet Tauw een volgende stap op het gebied van data inwinning en datavisualisaties, laat het ingenieursbureau weten.   

Geozicht heeft in relatief korte tijd, met veel kennis, expertise en een inmiddels indrukwekkend opgebouwd portfolio, een mooie positie in de markt verkregen, aldus een persverklaring.

De overname past in de strategie van Tauw om zich meer te gaan richten op de maatschappelijke thema’s als klimaatverandering, biodiversiteit, verduurzaming van de industrie, circulariteit en energietransitie, waarbij digitale oplossingen een belangrijke rol spelen, zegt ceo Ralph van Roessel van Tauw Group.

Het bedrijf in Houten is gespecialiseerd in dienstverlening met behulp van drones.  “Onze expertise loopt uiteen van drone mapping voor hoogwaardige geodata zoals orthofoto’s, terreinmodellen (DTM’s), puntenwolken en 3D Digital Twin’s tot het uitvoeren van een drone inspectie van industriële assets en civiele infrastructuur.”

"De overname is voor Tauw een unieke kans om data inwinning en datavisualisaties naar een volgend niveau te tillen en daarmee waarde toe te voegen aan projecten van onze opdrachtgevers en onze partners", aldus Henry Raben, algemeen directeur van Tauw Nederland.

Het dronebedrijf uit Houten komt als dochteronderneming te vallen over Tauw BV en verhuist naar het Tauw-kantoor in Utrecht.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...