secundair logo knw 1

De Phantom 4 RTK van Geozicht | Foto Geozicht

Advies- en ingenieursbureau Tauw heeft Geozicht, gespecialiseerd in drone-inspectie en -mapping, overgenomen. Door de overname zet Tauw een volgende stap op het gebied van data inwinning en datavisualisaties, laat het ingenieursbureau weten.   

Geozicht heeft in relatief korte tijd, met veel kennis, expertise en een inmiddels indrukwekkend opgebouwd portfolio, een mooie positie in de markt verkregen, aldus een persverklaring.

De overname past in de strategie van Tauw om zich meer te gaan richten op de maatschappelijke thema’s als klimaatverandering, biodiversiteit, verduurzaming van de industrie, circulariteit en energietransitie, waarbij digitale oplossingen een belangrijke rol spelen, zegt ceo Ralph van Roessel van Tauw Group.

Het bedrijf in Houten is gespecialiseerd in dienstverlening met behulp van drones.  “Onze expertise loopt uiteen van drone mapping voor hoogwaardige geodata zoals orthofoto’s, terreinmodellen (DTM’s), puntenwolken en 3D Digital Twin’s tot het uitvoeren van een drone inspectie van industriële assets en civiele infrastructuur.”

"De overname is voor Tauw een unieke kans om data inwinning en datavisualisaties naar een volgend niveau te tillen en daarmee waarde toe te voegen aan projecten van onze opdrachtgevers en onze partners", aldus Henry Raben, algemeen directeur van Tauw Nederland.

Het dronebedrijf uit Houten komt als dochteronderneming te vallen over Tauw BV en verhuist naar het Tauw-kantoor in Utrecht.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Geheel eens met de reactie van dhr. Peters. "Natuur is leuk", maar even niet als het de landbouw in de weg zit. Dan poetsen we het weg als lastig (kleine snippers??) of ongewenst. Gemiste kans want, afgezien de intrinsieke verantwoording die de overheid en haar burgers heeft voor het behoud van onze natuur is het ook van groot belang voor drinkwater, economie (recreatie/vestigingsklimaat), wetenschap en het welbevinden van miljoenen mensen. En dat poets je niet weg tegen de marginale landbouw- en visserijbelangen. 
Ik vond het regeerakkoord een verademing na jaren waarin de werkende meerderheid de hobbies van allerlei clubs betaalde. Als kostwinner betaalde ik sowieso elke maand al een flinke boete. Er is in het hele akkoord toch ook geen enkele veroordeling te lezen voor mensen die vrijwillig kiezen "groen" te leven? Als je dat wilt, ben je toch vrij daarin?
Passende citaten: "Er wordt ingezet op: Een nieuwe, regio-specifieke derogatie van de Nitraatrichtlijn (gebaseerd op gemeten waterkwaliteit zoals in andere landen). En nog een: Daarvoor worden voor natuur, waterkwaliteit, klimaat en luchtverontreiniging waar mogelijk bedrijfsspecifieke emissiedoelen geformuleerd." Wat zijn dat voor criteria? In welke regio's moet dan worden gemeten en waar en bij welke bedrijven passen we dan welke criteria toe? Wie gaat al die gegevens verzamelen en al die metingen desgewenst opnieuw doen? Hoe lang gaat dat duren en hoeveel vervuiling moeten we dan nog toestaan?  En waar slaat 'waar mogelijk' op? We weten toch allang welke industriële vervuiling er is, waar die zich bevindt, en er is toch een kaderrichtlijn water? Dit gaat inderdaad over een ander land. Een ongewenst land.
Tja Jos, Nederland weer van “ons”. Het lijkt mij dat er verschillende “ons” zijn. In veel herken ik mij niet. Kennelijk behoor ik tot een ander “ons”. De “plannen”, ik word er nogal verdrietig van. Ik heb veel bewondering voor jou strijd en lees jouw publicaties graag.
Ik zal nader onderzoek doen naar de feitelijke cijfers die hierbij horen Dit weet ik wel dat mn veelal graslanden die grenzen aan Natura-2000 gebieden vrijwel 100% vrij zijn van toepassing chemische gewasbeschermingsmiddelen. Deze ondernemers moeten zoiets via loonwerkers laten uitvoeren en dat zijn relatief hoge kosten EN zij hebben weinig problemen met wat kruiden in get gras. Uitgezonderd wel daar waar distelvelden jaren zijn gekweekt door onzorgvuldig natuurbeheer!