secundair logo knw 1

Foto: Kelly Sikkema via Unsplash

Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV (RHDHV) en wateradvies- en IT-bedrijf Nelen & Schuurmans gaan samenwerken bij het aanbieden van digitale klimaatoplossingen. Hiermee kan snel worden gereageerd op de gevaren van extreem weer en klimaatverandering.

Geavanceerde software van Nelen & Schuurmans wordt geïntegreerd in Twinn, het digitale portfolio van Royal HaskoningDHV. Het gaat onder meer om 3Di voor hydrodynamische simulaties en Lizard voor data-analyse.

Volgens de twee partijen kunnen wereldwijd on-demand digitale klimaatoplossingen worden aangeboden. Die vergroten het bewustzijn over klimaatrisico’s en maken organisaties veerkrachtiger tegen klimaatverandering.

Fons Nelen, medeoprichter van Nelen & Schuurmans, noemt de integratie van de software in Twinn “een geweldige kans”. Daarmee kan zijn bedrijf het bereik vergroten en andere organisaties ondersteunen met datagestuurde klimaatoplossingen.

Sander Zweers, directeur van de Business Unit Software bij Royal HaskoningDHV, spreekt van een aanvulling op het bestaande assortiment software- en dataservices van RHDHV. “Het heeft een sterke connectie met onze ambities met bijvoorbeeld H2i in Singapore. Hierdoor is het mogelijk accurate en gevalideerde beslissingen te nemen en snel te reageren op de gevaren van extreem weer en klimaatverandering.”

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.