secundair logo knw 1

NX Filtration heeft in het eerst half jaar tegenvallende omzet geboekt. De opbrengsten bedroegen €3,7 miljoen en dat is vergelijkbaar met het eerste halfjaar van 2022, schrijft de producent van de nieuwe en innovatieve directe nanofiltratie technologie. “Dat is lager dan verwacht, veroorzaakt door langere doorlooptijden om pilotprojecten om te zetten in grote full-scale projecten.”

De Enschedese producent gaf eerder dit jaar bij de presentatie van de jaarcijfers over 2022 aan voor dit jaar een omzet van 18 tot 22 miljoen euro te verwachten. Die prognose wordt nu naar beneden bijgesteld naar 10 tot 14 miljoen euro. “De brutomarges blijven sterk met 58,9 procent in het eerste halfjaar van 2023, een stijging ten opzichte van 55,3 procent in het eerste halfjaar van 2022”, aldus de producent.

Voor de langere termijn blijft de producent goede moed houden; de middellange- en langetermijndoelstellingen voor omzetgroei en winstgevendheid blijven ongewijzigd. Die verwachting is gebaseerd op een aantal ‘business drivers’ die zich volgens de producent in een ‘zeer gunstige richting ontwikkelen’.

Zo is het aantal proefprojecten in het eerste half jaar toegenomen tot 104, een groei van 28 procent ten opzichte van het eerste half jaar in 2022. Opzetten van pilots is een belangrijk onderdeel van de ‘uitrolstrategie’ die NX Filtration toepast.

Ook meldt het bedrijf dat het belangrijke stappen heeft gezet in leveringsdeals en samenwerkingsovereenkomsten met belangrijke producenten, zoals Veolia, Aqualia, Suez, Greentech en Nijhuis Saur.

Voorts ziet de producent de wereldwijde waterproblemen als een belangrijke ontwikkeling voor de afzet van zijn nieuwe innovatieve zuiveringstechniek waarmee verontreinigingen, zoals antibiotica, PFAS, virussen en bacteriën uit vervuild water kunnen worden verwijderd. Veel landen lanceren regelgeving en investeringsplannen die zich richten op aanpak van droogte en vervuiling. Dat leidt tot veel nieuwe projecten waar de Enschede producent zijn technologie denkt af te zetten.

Ook meldt het bedrijf dat de bouw van de nieuwe fabriek in Hengelo naar verwachting in de eerste helft van 2024 wordt voltooid en opgestart. NX Filtration bouwt op de High Tech Systems Park een fabriek voor de jaarlijkse productie van 80.000 membraanmodules.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.