secundair logo knw 1

De 15e editie van Aqua Nederland telt een omvangrijk kennisprogramma. Er zijn 70 kennissessies geprogrammeerd met in totaal 90 sprekers. “Met een omvangrijk kennisprogramma bieden we de markt de mogelijkheid om expertises en best practices te delen. Om van elkaar te leren, maar ook om nieuwe samenwerkingen te stimuleren”, zegt Robin Vissers, marketing event manager.

15 jaar Het kennisprogramma speelt zich af op Next Level, de bovenverdieping in de evenementenhal die met een roltrap in verbinding staat met de beursvloer, waar zo’n 300 exposanten staan. 

In het Stedelijk Watertheater worden drie dagen lang thema’s rondom klimaat en riolering behandeld, zoals oplossingen voor droogteperioden, extreme regenval, duurzame rioolbeheertechnieken en manieren om duurzaam met afvalwater om te gaan. Partijen als Wavin, Veolia, VPdelta+, IKT - Instituut voor Ondergrondse Infrastructuur, KWR, Aqua Base, Circospin en Royal HaskoningDHV nemen de bezoekers mee in hun expertise en ervaringen.

Watertheater
In het Watertheater, eveneens op Next Level, ligt de focus op Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag. Partijen als KWR, Unica, Koninklijk Nederlands Waternetwerk, HACH, Royal HaskoningDHV, Gemba, Evides, Netmore, Hoppenbrouwers en Stichting Nederlands Veiligheidsinstituut behandelen hier thema’s duurzaam watermanagement, stikstofuitdagingen, herwinnen van grondstoffen, digitale transitie én meer.

DEF Reinier van den Berg 180 Reinier van den BergELIQUO Water & Energy houdt samen met de Unie van Waterschappen en Reinier van den Berg (meteoroloog en tv-weerman van RTL 4) een presentatie over methaanemissie. Van den Berg legt een link tussen methaan in de atmosfeer, weer, klimaatverandering, waterkwaliteit/kwantiteit en de effecten van maatregelen. De Unie van Waterschappen gaat in op de ambities van de waterschappen om de emissie van het sterke broeikasgas bij de afvalwaterzuivering terug te dringen.

Minisymposium Water Alliance over ‘microverontreiniging’ en ‘proceswater’
In het Watertheater organiseert Water Alliance vanuit TKI Watertechnologie samen met STOWA, Waterschap Noorderzijlvest, Van Remmen UV Technology en NX Filtration het 1,5 uur durend minisymposium ‘Microverontreinigingen in water: status en toekomst’. Samen met KWA Bedrijfsadviseurs BV, Azzuro B.V. en VDH Watertechnologie bv organiseert Water Alliance ook het minisymposium ‘Proceswater: alles kan, maar waar te beginnen?’ op beursdagdinsdag.

Driedaags minisymposium vanuit Water Zuiveringen Alliantie
Iedere dag wordt door de Water Zuiveringen Alliantie (WZA), bestaande uit Mobilis, Croonwolter&Dros, TAUW, Sweco en RWBwater, het driedaags minisymposium ‘Waterzuiveringen’ georganiseerd. Hierin geven zij een kijk op specifieke en grootschalige projecten. Als onafhankelijke systeemintegrator richt WZA zich op de gehele levenscyclus van een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Over het gehele spectrum van circulair bouwen: van initiatief tot en met sloop en hergebruik.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Hoe bestaat het dat dit maar door gaat en dat de overheid zo lankmoedig ermee om gaat? Sleep de vervuilers voor de rechter overheid!!
Deze gegevens geven een goed overzicht en een schrikbarend beeld van de huidige situatie. De Volksgezondheid staat op het spel. Waarom is er geen inspectie van de Volksgezondheid voor de Milieuhygiene die dit soort zaken bewaakt en binnen de rijksoverheid de plicht heeft en verantwoordelijkheid neemt tot nadere acties? Een dergelijke instantie is hard nodig en is van belang voor alle betrokken partijen incl. het bedrijfsleven. Ook voor de drinkwaterbedrijven moet het van groot belang zijn dat binnen de organisatie van de rijksoverheid een organisatie bestaat die de belangen van de drinkwaterbedrijven als onderdeel van de zorg voor de Volkgezondheid behartigt en een zelfstandige verantwoordelijkheid heeft los van de politieke waan van de dag.
Ben benieuwd of dit ook werkt op PFAS en PFOA?
Je merkt uit reactie van riviergemeenten - achteruitgang van het landschap - dat geld van bebouwing in dit risicogebied toch zwaar telt. Als Rijkswaterstaat zou ik zeggen tegen die eigenaren: zwemdiploma is vereist voor alle bewoners, bij paniek wordt geen hulp geboden, uw verzekering en u als eigenaar zijn 100% voor schade zelf verantwoordelijk.
Wat ik mis in dit stuk, is hoe dit principe in andere landen wordt gehanteerd. En hoe de stoffenreeks en analyse frequentie in andere landen is. Ook dat heeft natuurlijk forse invloed op dit statische principe.  Mijn gevoel is (en ik heb toch al een aantal impact analyses gedaan in andere EU landen) dat we met het verlaten van dit principe een fors aantal plaatsen stijgen op de eu ranglijst waterkwaliteit. Wordt het daarmee beter, nee, wordt de kwaliteit slechter, ook nee. Moeten we onverlet doorgaan met emissiebeperking, zeker.