De 15e editie van Aqua Nederland telt een omvangrijk kennisprogramma. Er zijn 70 kennissessies geprogrammeerd met in totaal 90 sprekers. “Met een omvangrijk kennisprogramma bieden we de markt de mogelijkheid om expertises en best practices te delen. Om van elkaar te leren, maar ook om nieuwe samenwerkingen te stimuleren”, zegt Robin Vissers, marketing event manager.

15 jaar Het kennisprogramma speelt zich af op Next Level, de bovenverdieping in de evenementenhal die met een roltrap in verbinding staat met de beursvloer, waar zo’n 300 exposanten staan. 

In het Stedelijk Watertheater worden drie dagen lang thema’s rondom klimaat en riolering behandeld, zoals oplossingen voor droogteperioden, extreme regenval, duurzame rioolbeheertechnieken en manieren om duurzaam met afvalwater om te gaan. Partijen als Wavin, Veolia, VPdelta+, IKT - Instituut voor Ondergrondse Infrastructuur, KWR, Aqua Base, Circospin en Royal HaskoningDHV nemen de bezoekers mee in hun expertise en ervaringen.

Watertheater
In het Watertheater, eveneens op Next Level, ligt de focus op Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag. Partijen als KWR, Unica, Koninklijk Nederlands Waternetwerk, HACH, Royal HaskoningDHV, Gemba, Evides, Netmore, Hoppenbrouwers en Stichting Nederlands Veiligheidsinstituut behandelen hier thema’s duurzaam watermanagement, stikstofuitdagingen, herwinnen van grondstoffen, digitale transitie én meer.

DEF Reinier van den Berg 180 Reinier van den BergELIQUO Water & Energy houdt samen met de Unie van Waterschappen en Reinier van den Berg (meteoroloog en tv-weerman van RTL 4) een presentatie over methaanemissie. Van den Berg legt een link tussen methaan in de atmosfeer, weer, klimaatverandering, waterkwaliteit/kwantiteit en de effecten van maatregelen. De Unie van Waterschappen gaat in op de ambities van de waterschappen om de emissie van het sterke broeikasgas bij de afvalwaterzuivering terug te dringen.

Minisymposium Water Alliance over ‘microverontreiniging’ en ‘proceswater’
In het Watertheater organiseert Water Alliance vanuit TKI Watertechnologie samen met STOWA, Waterschap Noorderzijlvest, Van Remmen UV Technology en NX Filtration het 1,5 uur durend minisymposium ‘Microverontreinigingen in water: status en toekomst’. Samen met KWA Bedrijfsadviseurs BV, Azzuro B.V. en VDH Watertechnologie bv organiseert Water Alliance ook het minisymposium ‘Proceswater: alles kan, maar waar te beginnen?’ op beursdagdinsdag.

Driedaags minisymposium vanuit Water Zuiveringen Alliantie
Iedere dag wordt door de Water Zuiveringen Alliantie (WZA), bestaande uit Mobilis, Croonwolter&Dros, TAUW, Sweco en RWBwater, het driedaags minisymposium ‘Waterzuiveringen’ georganiseerd. Hierin geven zij een kijk op specifieke en grootschalige projecten. Als onafhankelijke systeemintegrator richt WZA zich op de gehele levenscyclus van een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Over het gehele spectrum van circulair bouwen: van initiatief tot en met sloop en hergebruik.