secundair logo knw 1

De waterbedrijven IMD en Pro Water gaan als partners verder onder de paraplu van de Onyma Group. Doel is om ‘slimmer en sneller te kunnen innoveren en te groeien’, schrijven ze in een persbericht.

De Onyma Group bestaat uit IMD BV, IMD Vastgoed BV, Pro Water BV, Aquamoni en Sensight. De bedrijven richten zich op metingen in water en de vertaling daarvan naar bruikbare data en adviezen met als doel om processen te optimaliseren. Binnen de groep gaan IMD en Pro Water een nieuwe samenwerkingsvorm aan.

IMD uit Apeldoorn, dat in 1970 werd opgericht als onderdeel van de Gelders Overijsselse Zuivelbond, opereert sinds 2002 als zelfstandig bedrijf, gericht op kwaliteitsmetingen. Pro Water (Hengelo) is distributeur van merken zoals Lovibond Tintometer, Gebrüder Heyl, Kuntze Instruments, Horiba, GO System-elektronik en LuminUltra. 

Beide bedrijven wisselden al lange tijd kennis uit, blijkt uit de persverklaring. IMD-medewerkers kwamen in antwoord op klantvragen vaak uit bij meettechnieken van Pro Water. Omgekeerd kwam Pro Water veelal bij IMD terecht voor toepassingen en testen van metingen, en voor het ontsluiten van de data via het softwareplatform van IMD: Sensight. 

Nu beide bedrijven onder dezelfde holding opereren, kunnen Pro Water en IMD 'slimmere oplossingen bieden aan hun klanten'. De identiteit van beide bedrijven zal hetzelfde blijven, aldus het persbericht. Binnen de nieuwe samenwerking blijft Eddy Hilbrink directeur van Pro Water en neemt Sander Swuste, directeur bij IMD, de coördinatie tussen beide bedrijven op zich. Directeur van de Onyma Group is Tom Dekker.

Onyma 900 Vlnr: Sander Swuste, Tom Dekker, Jeroen Prinsen (notaris), André Bos en Eddy Hilbrink

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!