secundair logo knw 1

Arthur Valkieser, ceo van Hydraloop | Foto Blueice

Hydraloop, het bedrijf dat waterreclycingsystemen voor huishoudens produceert, breidt het assortiment uit. Dit najaar lanceert het bedrijf op de Aquatech in Amsterdam een nieuw systeem dat geschikt is voor huishoudens van 3 personen. Dat zei ceo Arthur Valkieser tijdens een presentatie op de Aqua Nederland Vakbeurs.

Het nieuwe systeem zal kleiner zijn dan de Hydraloop die nu op de markt is gebracht. Deze is geschikt voor huishoudens tot 6 á 8 personen en wordt op de vloer geplaatst met een ruimtebeslag van 0,27 vierkante meter. De nieuwe installatie kan aan de muur worden bevestigd en is geschikt voor gebruik in appartementen.

In het najaar introduceert het bedrijf ook de Hydraloop Cascade, een opstelling met een aantal systemen naast elkaar, geschikt voor kantoren, sportaccommodaties, verenigingsgebouwen, etc.

Tot dusver zijn er van de Hydraloop 49 systemen verkocht, aldus Valkieser. Hij verwacht dat dat aantal dit jaar nog oploopt tot 500. De ceo gaat ervanuit volgend jaar 2.500 systemen te verkopen. De installaties worden gebouwd bij Technologies Added in Emmen.

Belangstelling
Volgens Valkieser is er veel belangstelling voor het product, dat al meerdere keren in de prijzen is gevallen. De interesse is er niet alleen in Nederland, maar ook in landen als Denemarken, Polen, Zuid-Afrika en Amerika, aldus Valkieser.

Het innovatieve systeem recyclet een substantieel deel van het water (85 procent) dat in een huishouden wordt gebruikt. Het water wordt opgevangen en gezuiverd in de Hydraloop.

De gepatenteerde Hydraloop-technologie verwijdert vuil, zeep en andere vervuiling zonder gebruik van filters en chemicaliën. De waterbehandeling is een combinatie van 5 technologieën: sedimentatie, flotatie, dissolved air flotatie, geforceerde skimming en een aërobe bioreactor. In de laatste stap wordt het water gedesinfecteerd met UV-licht. Door deze opzet vergt het systeem dat zichzelf reinigt, weinig onderhoud, zo is de claim.

Het behandelde water kan worden hergebruikt voor toiletspoeling, wasmachine of irrigatie van de tuin. Het recyclingsysteem levert een waterbesparing op van 45 procent, ook bespaart een huishouden flink op het energiegebruik, omgerekend 600 KwH, aldus het bedrijf.

In zijn presentatie rekende Valkieser ook voor dat het recyclesysteem een reductie van de CO2-uitstoot oplevert, te weten op jaarbasis bijna 500 kg CO2- per gezin.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.