0
0
0
s2sdefault

Hydraloop, het bedrijf dat waterreclycingsystemen voor huishoudens produceert, breidt het assortiment uit. Dit najaar lanceert het bedrijf op de Aquatech in Amsterdam een nieuw systeem dat geschikt is voor huishoudens van 3 personen. Dat zei ceo Arthur Valkieser tijdens een presentatie op de Aqua Nederland Vakbeurs.

Het nieuwe systeem zal kleiner zijn dan de Hydraloop die nu op de markt is gebracht. Deze is geschikt voor huishoudens tot 6 á 8 personen en wordt op de vloer geplaatst met een ruimtebeslag van 0,27 vierkante meter. De nieuwe installatie kan aan de muur worden bevestigd en is geschikt voor gebruik in appartementen.

In het najaar introduceert het bedrijf ook de Hydraloop Cascade, een opstelling met een aantal systemen naast elkaar, geschikt voor kantoren, sportaccommodaties, verenigingsgebouwen, etc.

Tot dusver zijn er van de Hydraloop 49 systemen verkocht, aldus Valkieser. Hij verwacht dat dat aantal dit jaar nog oploopt tot 500. De ceo gaat ervanuit volgend jaar 2.500 systemen te verkopen. De installaties worden gebouwd bij Technologies Added in Emmen.

Belangstelling
Volgens Valkieser is er veel belangstelling voor het product, dat al meerdere keren in de prijzen is gevallen. De interesse is er niet alleen in Nederland, maar ook in landen als Denemarken, Polen, Zuid-Afrika en Amerika, aldus Valkieser.

Het innovatieve systeem recyclet een substantieel deel van het water (85 procent) dat in een huishouden wordt gebruikt. Het water wordt opgevangen en gezuiverd in de Hydraloop.

De gepatenteerde Hydraloop-technologie verwijdert vuil, zeep en andere vervuiling zonder gebruik van filters en chemicaliën. De waterbehandeling is een combinatie van 5 technologieën: sedimentatie, flotatie, dissolved air flotatie, geforceerde skimming en een aërobe bioreactor. In de laatste stap wordt het water gedesinfecteerd met UV-licht. Door deze opzet vergt het systeem dat zichzelf reinigt, weinig onderhoud, zo is de claim.

Het behandelde water kan worden hergebruikt voor toiletspoeling, wasmachine of irrigatie van de tuin. Het recyclingsysteem levert een waterbesparing op van 45 procent, ook bespaart een huishouden flink op het energiegebruik, omgerekend 600 KwH, aldus het bedrijf.

In zijn presentatie rekende Valkieser ook voor dat het recyclesysteem een reductie van de CO2-uitstoot oplevert, te weten op jaarbasis bijna 500 kg CO2- per gezin.