secundair logo knw 1

Duofort buis van Pipelife

De Durofort buis van Pipelife heeft de RIONED-innovatieprijs gewonnen. De buis die van volledig gerecycled plastic is gemaakt, kreeg vandaag 53 procent van de uitgebrachte stemmen tijdens de online RIONEDdag. De uitstroomband van de gemeente Helmond kreeg in de finale stemronde 47 procent van de stemmen.

Frank Tersptra 180 vk Frank TerpstraVan de 12 inzendingen waren 3 innovaties genomineerd voor de prijs. De inzenders pitchten vanochtend hun product met video’s. Namens Pipelife, producent van kunststof leidingsystemen, vertelde Frank Terpstra over de Durofortbuis gemaakt van gerecycled plastic. “Uniek in de markt”, aldus de accountmanager. De buis is beschikbaar met een diameter van 125, 160 en 200 mm en heeft een levensduur van circa 100 jaar, maar kan zelf ook weer gerecyled worden, vertelde Terpstra.

Uitstroomband Plaatsen van een uitstroomband De stemmers vonden de in Helmond ontwikkelde uitstroomband ook een sterke innovatie, getuige de stemverhouding. De band geldt in de afwatering van stedelijk water als alternatief voor een kolk. Onderhoudsvriendelijk, eenvoudig te plaatsen, sluit naadloos aan op bestaande banden, zichtbaar waterbeheer en oplossing voor overstort bij piekbuien, zo luidde de opsomming van de voordelen van de band. 

Naast genoemde twee, was ook ingenieursadviesbureau Royal Haskoning DHV doorgedrongen tot de eindronde met Rainscape, een tool die automatisch berichten van social mediakanalen, nieuwsartikelen en P2000-meldingen verzamelt die betrekking hebben op wateroverlast en water-op-straat. De verzamelde berichten worden weergegeven in een interactieve GIS-kaart. Het geeft hierdoor inzicht in de werking van het riool- en watersysteem in een gemeente of zelfs op straatniveau. Deze innovatie kreeg in de eerste stemronde 28 procent van de stemmen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)

Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.
In 100 jaar slechts 25cm liniair en geen 200cm dat is eindelijk goed nieuws!!

Dan kunnen we dus ook mest drogen en het gedroogde gedeelte terugvaren naar Zuid Amerika alszijnde stikstof.