secundair logo knw 1

Een van de sleephopperzuigers van Boskalis. Foto Boskalis

De Nederlandse baggeraar Boskalis heeft een order van 1,5 miljard euro binnengehaald op de Filipijnen. Het gaat om de uitbreiding van de internationale luchthaven van Manila, waarvoor deels nieuw land uit zee wordt gewonnen. Het is het grootste project van Boskalis ooit.

1712 Martijn SchuttevaerMartijn Schuttevâer "Voor ons is dit een mooie opsteker aan het einde van een bijzonder jaar", zegt woordvoerder Martijn Schuttevâer van de international uit Papendrecht. "Daarmee hebben we de inzet van onze grote baggerschepen voor de komende jaren veiliggesteld."

Vanwege de coronapandemie is het momenteel ook in het Aziatische land lastig werken, maar Boskalis hoopt begin volgend jaar wel met de voorbereidingen te beginnen. Als alles volgens plan verloopt, is de klus eind 2024 afgerond.

Het betreft een zogenaamde ‘greenfieldontwikkeling’ voor een nieuwe luchthaven, die de bestaande en overbelaste internationale luchthaven van Manilla, Ninoy Aquino, moet ontlasten. "Die is ooit buiten de stad aangelegd, maar ligt er nu middenin", vertelt Schuttevâer.

Zeespiegelstijging
Het circa 1700 hectare grote nieuwe luchthaventerrein komt deels op het land, deels in het water in het noordelijke deel van de baai van Manilla. Boskalis heeft veel ervaring met landaanwinning op zee en kustsuppletie, zoals in Nederland de Maasvlakte en de Zandmotor in Nederland en kustsuppletie.

Bij Manilla moet ook rekening worden gehouden met de gevolgen van mogelijke grote aardbevingen, tyfoons en zeespiegelstijging. Het opgespoten zand zal daarom worden omgeven door een harde zeewering.

Voor wat betreft het stuk land is de parallel met Nederland dat grondverbetering nodig is omdat ook bij Manilla sprake is van een slechte ondergrond, zegt Schuttevâer. “Met drainagetechnieken moeten we ervoor zorgen dat het niet wegzakt.”

Belgische concurrent
Volgens de woordvoerder is er wereldwijd maar "een handjevol partijen" die een dergelijke klus weten te klaren. Boskalis won de race uiteindelijk van een Belgische concurrent. De grootste opdracht tot nu toe voor het bedrijf was de aanleg van een haven in Qatar in 2005 (900 miljoen euro). Voor de baggerwerkzaamheden in Manilla zal Boskalis zijn grootste sleephopperzuigers en een grote cutterzuiger inzetten.

Het Land Development Design and Construction-contract is toegekend door San Miguel Aerocity Inc (SMAI). Dat is een dochteronderneming van San Miguel Corporation (SMC), een van de grootste bedrijven in de Filipijnen.

De regering van de Filipijnen heeft SMAI een concessie voor vijftig jaar verleend voor de bouw, de exploitatie en het onderhoud van de luchthaven. De landontwikkelingsfase wordt door een consortium van internationale banken gefinancierd.

 

MEER INFORMATIE
Nieuwsbericht Boskalis

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Waterniveau in rivieren stijgt niet over de volle lengte. Pas in het deltagebied wordt er overlast ondervonden. 
Hoe denk je dat een rivier met een waterval over de volle lente evenveel stijgt??


Het aanblijven van Woolderink in het waterschapsbestuur zal niet de rust brengen om op een verantwoorde manier besluiten te nemen, wrok zal meespelen in de besluitvorming, integriteit is een issue in politiek en bestuur.
Dus rest maar 1 ding.
Juist opstappen
De term richtlijn is hier onjuist. Het gaat om een richtsnoer (guidance document). Een richtlijn heeft de status van wetgeving, een richtsnoer niet. Verder prima initiatief. 
@A.VosZo voelt het wel soms, he?  Maar met naar elkaar wijzen en zeggen 'zolang hij niet iets doet, doe ik ook niets' komen we niet verder. We zijn helaas niet zo braaf, NL heeft zelfs de rechter nodig gehad om ons te dwingen ons afgesproken huiswerk te doen. (Urgenda)
Misschien sneller de dijken ophogen. Al stoot ons landje geen CO2 meer uit, en rijden we allemaal elekritisch, weinig vee, geen gas meer, geen hout stook, dan nog blijft de zeespiegel stijgen - niet iedereen is zo braaf als wij zijn.