secundair logo knw 1

ABB heeft een temperatuurmeter ontwikkeld, die tegen de buitenkant van een leiding of vat gemonteerd kan worden. Daardoor is het niet langer nodig om de leiding of het vat te doorboren voor het plaatsen van een temperatuursensor aan de binnenkant. 

Dit maakt de montage makkelijker en sneller, aldus de producent. Bovendien hoeft de productie niet stilgelegd te worden voor de montage van de meter. Daarnaast is de meting nauwkeuriger en sneller dan bij de toepassing van een thermowell (een buis die in de vloeistof steekt en waar een sensor in wordt geplaatst). Het meetbereik ligt tussen -40 en +400 °C.

De NiTemp, zoals de meter heet, heeft twee sensoren en maakt gebruik van een speciaal algoritme dat rekening houdt met de omgevingstemperatuur, waardoor, zo is de claim, metingen accuraat zijn. 

Meetwaarden kunnen worden doorgegeven met een 4 tot 20 mA signaal of via het HART 7 protocol. De NiTemp kan gebruikt worden in een explosiegevoelige omgeving en is gecertificeerd tot en met ATEX Zone 0. ABB lanceert de NiTemp tijdens het Instrumentatie Seminar op 29 november in Terneuzen.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...