secundair logo knw 1

Ingrid ter Woorst stopt als bestuurder van de Unie van Waterschappen. Ze is niet herkozen in het algemeen bestuur van hoogheemraadschap Delfland, waar ze voor Water Natuurlijk dagelijks bestuurder is. 

Ingrid ter Woorst 180 vk Ingrid ter WoorstHet bestuur van de UvW heeft afgelopen vrijdag al informeel afscheid genomen van Ter Woorst die op 14 december 2018 nog voor de periode van drie jaar werd herbenoemd in het bestuur van de Unie. Volgens woordvoerder Miranda van der Voort van de UvW zal in de bestuursvergadering van mei officieel afscheid worden genomen van Ter Woorst. 

Schoonman
Dirk Siert Schoonman vk 180 Dirk Siert SchoonmanOf dat ook gaat gelden voor Dirk Siert Schoonman, heemraad van Vallei en Veluwe, is nog niet duidelijk. Schoonman is wel herkozen in het algemeen bestuur, maar het is nog niet duidelijk of hij ook weer deel gaat uitmaken van het dagelijks bestuur van het waterschap, een voorwaarde om in het algemeen bestuur van de UvW zitting te kunnen nemen.

Ter Woorst en Schoonman zijn de enige heemraden die in het bestuur van de UvW zitting hebben, voor het overige bestaat deze uit dijkgraven.

Poppelaars
toine poppelaars 180 vk Toine PoppelaarsToine Poppelaars, dijkgraaf van Scheldestromen, is herbenoemd als bestuurslid van de Unie van Waterschappen. De ledenvergadering stemde daar 22 maart mee in. De herbenoeming is voor een periode van drie jaar.

Poppelaars is penningmeester van het bestuur, en is portefeuillehouder voor onder andere de onderwerpen financiën, arbeidsvoorwaarden, Omgevingswet en overkoepelende juridische zaken.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Hans MiddendorpHoi Hans, beetje makkelijke reactie van het waterschap ('eerst moeten de waterbedrijven wat doen, tot die tijd kunnen wij niks doen'). De Waprog plaatste in 1986, in één jaar tijd, meer dan 100.000 watermeters bij gezinnen thuis. Dat kostte toen maar 150 gulden (!) per watermeter. Als de waterpartners echt zouden willen samenwerken, kan dit zo zijn opgelost. Dus ja, bureaucratie zegeviert. Niet iets om trots op te zijn.
@Gert Timmerman Eens. We moeten met al ons water zuinig omgaan (en het niet verontreinigen) zeker met zoet grondwater en met drinkwater.
@JanEens Jan, maar mijn opiniestuk gaat over hoe slimme bemetering en beprijzing het waterverbruik van huishoudens beïnvloeden. Dat er geen BOL is voor grootverbruik, helpt bedrijven inderdaad niet om slim met water om te gaan.   
Waarom de belasting op leidingwater (BOL) alleen voor de eerste 300m3? (€ 0,50 per m3 incl BTW). Beter is om een BOL te hebben voor het waterverbruik boven de 300m3. Politiek ligt dit moeilijk voor wat ik begreep.  
Of de waterkwaliteit wel 100% blijft onder deze oppervlakte heeft te maken met de normen die men hiervoor gebruikt. Bij eutrofiëring ontstaat wat groenalg en gelijk vliegt in de beoordeling de waterkwaliteit omlaag. Komt dat omdat anderen dit veroorzaken?