secundair logo knw 1

Wendy Zuidema-Haans wordt waarnemend secretaris-directeur van Wetterskip Fryslân. Zij gaat deze rol vanaf 12 augustus vervullen.

D   Wendy Zuidema-Haanse 52-jarige Zuidema-Haans is sinds 2018 in dienst bij Wetterskip als adjunct secretaris-directeur. Daarvoor was ze directeur Life Sciences en Food & Dairy van NHL Stenden/Hogeschool Van Hall Larenstein.

Zij neemt de taken over van Oeds Bijlsma die afscheid neemt. Hij is ruim acht jaar secretaris-directeur geweest. De aanstelling van Zuidema-Haans geldt tot er een nieuwe secretaris-directeur is benoemd. Hiervoor is de procedure inmiddels gestart.

Haar directietaken bij Wetterskip Fryslân zullen worden ingevuld door Patrick Gaynor. Hij is onder meer bestuurder en interim-manager. Gaynor was vier jaar lang heemraad bij Waterschap Vallei en Veluwe, wat duurde tot en met juni 2023.

 

 

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

Slecht verhaal!

De vraag was? "Wat is de echte prijs van water?"
Zeg dan meteen de echte prijs van 1 kubieke meter water kost zoveel. Punt.

Moet eerst hele kletsverhalen eromheen gaan lezen. Advies: kom meteen to the point!
Zeer terechte en verstandige actie van het schap. 
Het KRW-doel 'passende wateromstandigheden voor o.a. waterafhankelijke Natura2000-gebieden'  gaan we sowieso niet in 2027 halen en waarschijnlijk voor diverse Natura2000-gebieden ook nog niet in de volgende KRW-planperiode 2028-2033.
Gerrit Krajenbrink Gooi grondwater niet te grabbel
Mede naar aanleiding van de column van Jos Peters: belangrijk is dat de drinkwaterwinning minder 'stil' is in de politieke discussie over water, waterverspilling (drainage) en -vervuiling door de landbouw. En er dus niet alleen maar over schrijft in de vakbladen. Leer van de landbouw qua PR. Dit geldt helaas al zo lang. Roer u ook in het waterschap, drinkwaterbedrijf. Schoon water hoeft niet alleen van Brussel/KRW, maar is regionaal in ons eigen belang!
Met vriendelijke groet, Gerrit Krajenbrink, Hydroloog
De stellingen dat 'water weer een belang' is en 'klimaatbeleid niet door de shredder is gehaald' worden al gauw weer tegengesproken in dit artikel. Klimaatadaptatie is niet alleen hoogwaterbescherming.  Dat RLi het belang van WBS (dat sommige provincies wel degelijk serieus oppakken) en watertoets ondersteund, maar daarmee zijn we er niet.