secundair logo knw 1

Oeds Bijlsma stopt als secretaris-directeur bij Wetterskip Fryslân. Hij neemt 10 augustus afscheid.

Oeds Bijlsma 180 vk Oeds BijlsmaBijlsma (63) is ruim 8 jaar in dienst van het waterschap. Daarvoor werkte hij 13 jaar bij de provincie Fryslân, eerst als griffier van de Provinciale Staten later als directeur beleid & programma’s. Hij ontving de CdK-penning bij zijn afscheid van de provincie ‘vanwege zijn inzet, creativiteit en loyaliteit aan de provincie in het algemeen en aan de Commissaris van de Koning in het bijzonder’.

Bij zijn komende afscheid bij het waterschap spreekt dijkgraaf Luzette Kroon waarderende woorden. “Zijn rol als verbinder en zijn mensgerichte manier van werken is van grote waarde. Hij heeft de organisatie voorbereid op de wateropgaven van de toekomst en een belangrijke rol gespeeld in de samenwerking met onze partners. Hij vervulde een sleutelpositie tussen bestuur en organisatie en heeft de politiek-bestuurlijke samenwerking versterkt.”

Het waterschap begint binnenkort met de procedure voor de benoeming van een nieuwe secretaris-directeur.

Typ je reactie...
Je bent niet ingelogd
Of reageer als gast
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Laat je reactie achter en start de discussie...

Laatste reacties op onze artikelen

@Arie van LitDank Arie voor jouw steun. Tja, anderen komen op voor 'ons land'. Ik voor ook mijn water, ook mijn milieu, ook mijn bodem, ook mijn natuur. Iemand moet het doen. 
@Elsa Loosjes (zeer geïnteresDat gaat heel lang duren. En dat is ook de bedoeling van dit boerenbruin rechtse kabinet. Stel je voor dat we de problemen zouden oplossen, wat moeten ze dan? Wie stemt er dan nog op hen? 
Mooi verwoord. Het kabinet in spé heeft velen verleid met termen als 'het geven van duidelijkheid', terwijl er in de praktijk door in te zetten in bewezen niet duurzaam beleid, er grote onzekerheden gaan ontstaan. Ook hier moet het gezegde van 'de wal keert het schip' zich klaarblijkelijk nog maar weer eens in de praktijk gaan bewijzen.
Geheel eens met de reactie van dhr. Peters. "Natuur is leuk", maar even niet als het de landbouw in de weg zit. Dan poetsen we het weg als lastig (kleine snippers??) of ongewenst. Gemiste kans want, afgezien de intrinsieke verantwoording die de overheid en haar burgers heeft voor het behoud van onze natuur is het ook van groot belang voor drinkwater, economie (recreatie/vestigingsklimaat), wetenschap en het welbevinden van miljoenen mensen. En dat poets je niet weg tegen de marginale landbouw- en visserijbelangen.